Байден у Києві? На кордонах – стратегічна авіація США, вулиці столиці — перекриті

Байден у Києві? На кордонах – стратегічна авіація США, вулиці столиці — перекриті
278067 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство закордонних справ України повідомило, що у Києві перекрили вулиці для "важливого гостя". У мережі допускають, що мова може йти про президента США Джо Байдена.

Про це стало відомо з заяви заступника міністра закордонних справ України Андрія Мельника в ефірі телемарафону.

"Давайте ми поки збережімо цю інтригу і не будемо забігати наперед. Я сподіваюся, що той сюрприз, який готується, що все вдасться. Адже для нас важливо, що напередодні перших роковин агресії, великомасштабної агресії, ми відчуємо і побачмо не лише підтримку на словах, не лише солідарність, але і ще більшу допомогу і так само присутність наших важливих, головних партнерів у Києві", - сказав він.

Мельник відмовився говорити, хто саме приїхав до Києва.

Паралельно у мережі повідомляють, що з самого ранку центр столиці та вулиці інших районів міста повністю перекрити, що призвело до транспортного колапсу: люди змушені йти пішки до місць, куди завжди можна було дістатися наземним транспортом. Наприклад, в районі метро Нивки люди пішки йдуть до самої станції метрополітену, а не на громадському транспорті, а Шулявський міст тимчасово став пішохідним.

Неподалік метро Нивки знаходиться посольство Сполучених Штатів Америки.

Варто зауважити, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну подібних заходів безпеки задля одного гостя не застосовувалися.

За інформацією сервісу Flightradar24, на кордоні України та Польщі курсує американський військовий стратегічний літак дального радіолокаційного виявлення Boeing E-3 Sentry. Паралельно поблизу кордону літають ще два літаки ВПС США Boeing RC-135 та Boeing KC-135R Stratotanker. Активність авіації союзників може свідчити про те, що вони відстежують можливу загрозу зі сторони рф під час візиту неназваного "важливого гостя".

 

Російський опозиційний блогер Марк Фейгин у своєму Telegram-каналі повідомляє, що все-таки у столицю України прибув Байден, хоча ніяких доказів тому не навів. Ця інформація не є підтвердженою.

Раніше стало відомо, що Джо Байден цього тижня планує зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою під час своєї поїздки до Європи. 

stopcor.org

Теги: Джо Байден,Байден ,президент США,Байден у Києві