Випалили вщент: ЗСУ накрили "базу" ворога на Потьомкінському острові біля Херсона (відео)

Випалили вщент: ЗСУ накрили "базу" ворога на Потьомкінському острові біля Херсона (відео)
313562 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українські захисники продовжують виявляти і нищити позиції противника у плавнях Дніпра під Херсоном. Одну з таких "схованок" на лівій стороні острова Великий Потьомкінський було накрито вогнем і зруйновано вщент за допомогою ударного БПЛА Збройних сил України.

Кадри, що ілюструють весь процес – від виявлення будинку, в якому засіли окупанти, до прицільного удару й нищівних для ворога результатів, – оприлюднили 19 лютого на каналі "Supernova + Війна з росією". Зазначається, що місце подій – Херсонщина.

У коментарях підписники точніше ідентифікували геолокацію: ймовірно, йдеться про дачі на узбережжі Старого Дніпра, район причалу №8. Це – ліва сторона острова Великий Потьомкінський поблизу Херсона.

Попередньо, місце подій – район причалу №8 на острові Великий Потьомкінський

На відео також можна роздивитись катер, на якому російські військові курсують річками й протоками на Херсонщині. Відеопідбірку знищення групи аналогічних суден у плавнях Дніпра на Херсонщині днями публікував народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін.

За даними Генштабу ЗСУ, на півдні України, неподалік Херсона, воїни Сил спеціальних операцій "жалять" логістику російських окупантів з допомогою дронів.

"Точкові удари спрямовані не лише на живу силу противника, а й на транспорт, яким той возить боєприпаси, провізію та особовий склад. Це неабияк дошкуляє ворогу і змушує його шукати нові засоби і шляхи для постачання. Витрати ж наших воїнів – мінімальні: для знищення однієї одиниці техніки достатньо однієї гранати, влучно скинутої з безпілотника", – зазначили у командуванні ССО ЗСУ.

Варто зауважити, що мапа пожеж FIRMS від NASA за останній тиждень зафіксувала цілу низку яскравих спалахів (імовірних вогнищ пожеж) у дніпровських плавнях навпроти Херсона. Йдеться щонайменше про п'ять імовірних вогневих уражень.

За минулий тиждень зафіксовано принаймні 5 пожеж у плавнях навпроти Херсона

stopcor.org

Теги: Херсон, війна в Україні,ЗСУ , окупанти