І Указ їй не Указ

І Указ їй не Указ
322810 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відповідно до Указу Президента України від 23 січня 2023 року № 27/2023 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 січня 2023 року "Про деякі питання щодо перетину державного кордону України в умовах воєнного стану". Згідно якого державним службовцям заборонено можливість виїзду за межі України.

Ми уже звикли та не раз розповідали, що для начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Аранчій Яніни Сергіївни Закони України писані не для неї та вона має вдачу сухою виходити з води систематично їх порушуючи. Два тижні як звільнено з посади т.в.о. Голову Держпродспоживслужби України Андрія Лордкіпанідзе та призначено нового керівника. Була надія, що за цей час буде створено комісію та перевірено усі факти які викладені в численних скаргах та зверненнях небайдужих громадян. Але усі сподівання марні, жодного руху, зухвале потурання законів як було так і продовжується. Про чергове з них, яке можливо затьмарить усі інші розповімо докладніше.

В період з з 05 лютого 2023 року по 09 лютого 2023 року згідно тексту наказу т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України «Про виконання обов’язків начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області» Яніна Аранчій перебувала у відряджені, у відповідності до її листа в м. Катовіце, Республіка Польща. Чергове риторичне запитання, а як же указ Президента?

Аранчій Яніна Сергіївна

Виконання обов’язків покладено на уже нам відомого Першіна Юрія Едуардовича, ще до недавно він був в.о. заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, але згідно наказу є начальником управління захисту споживачів та контролю за регульованими цінами. Ким працює не зрозуміло. Краще б залишався старшим оперуповноваженим сектору кримінальної поліції Лубенського відділу Національної поліції та мабуть там таких персонажів не тримають, кілька разів виганяли. Так собі сказати, поліцейський від Бога. Посадовий ліфт від районного опера до заступника начальника Головного Управління, це як на місяць полетіти.

Тим не менше повернемося до закордонного відрядження Яніни Аранчій в Республіку Польща. Ми намагалися зрозуміти чи існує в природі наказ т.в.о. Голови Держпродспоживслужби України Ольги Шевченко про відрядження Яніни Сергіївни в м. Катовіце для виконання службових обов’язків, та які такі обов’язки можна виконувати в Польщі п’ять днів, з вихідним 9 лютого 2023 року. Та можемо стверджувати, що такого наказу – немає. За інсайдерскою інформацією Ольга Шевченко категорично відмовилася брати на себе відповідальність, порушувати Указ Президента, але закрила очі на неправомірні дії та перевищення службових повноважень своєї підлеглої. Так, що тоді робила за кордоном начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області? якщо відповідно до указу Президента такі відрядження можуть бути у виключних випадках. Хто і у відповідності до якого наказу чи розпорядження прийняв рішення про можливість такого відрядження. За який рахунок була сплачена ця подорож, яким транспортом, хто сплачував кошти за проживання та харчування? Цікаво буде послухати громаді чергові байки, а ми наддамо суспільству інформацію та як завжди оригінали документів.

Серед заборонених до виїзду категорій відносяться також депутати місцевих рад. Аранчій Яніна Сергіївна депутат Полтавської обласної Ради від партії «Довіра». Як стало відомо, буть якого погодження чи дозволу від керівництва обласної Ради Яніна Аранчій не отримувала так як і не надсилала повідомлення в який період і чому вона буде знаходитися за кордоном. Яніна Сергіївна два рази примудрилася порушити Указ Президента України від 23 січня 2023 року № 27/2023 як державний службовець та як депутат місцевої ради.

Є глибоке переконання та вимога суспільства, що закон один для усіх, навіть для «недоторканої» тому залишаємо за собою право звернення до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України О.ДАНІЛОВА, Кабінету Міністрів України, Держприкордонслужби України, Служби Безпеки України, Держпродспоживслужби України, Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавської обласної Ради з приводу контролю за Указом Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 січня 2023 року» та законності перебування Аранчій Яніни Сергіївни за кордоном в умовах воєнного стану.

Теги: Держпродспоживслужба України,Ольга Шевченко,Аранчій Яніна Сергіївна,Аранчій Яніна,Аранчій Яніна депутат,Аранчій,Аранчий коррупция,Аранчий ,Аранчий Полтава,Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області