Росія виплачуватиме Україні 12 трильйонів 400 мільярдів доларів моральної шкоди?

Росія виплачуватиме Україні 12 трильйонів 400 мільярдів доларів моральної шкоди?
64837 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська політична партія «Гарант» на чолі з Валерієм Токарем подала позов про стягнення майнової та моральної шкоди за завдану агресію проти України.

З початку воєнного конфлікту в Україні який розпочався ще в 2014-му році, українська влада на чолі з кабінетом міністрів України та президентом України не проявляла активності у справах захисту громадян, їхніх життів, та втраченого ними майна.

Партія «Гарант» та її лідер Валерій Токар подали судовий позов проти Російської Федерації з метою стягнення матеріальних збитків завданих народу України державою агресором на суму більше 12-ти трлн доларів США. Так як партія «Гарант» представляє народ України а не владу, вона не може подавати судові позови в міжнародні організації не пройшовши усі внутрішні інстанції.

13 лютого 2023 року партія Гарант подала позов в Господарський суд міста Києва з ціллю стягнення матеріальної компенсації з держави агресора. Це є першим кроком для досягнення перемоги у війні на юридичній арені. Після проходження усіх судових інстанцій в Україні партія «Гарант» планує звертатися до міжнародного трибуналу, з метою стягнення компенсації та погашення всіх зовнішніх боргів України перед міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими установами, з цілю забезпечення громадян України морального та матеріального відшкодування.

У лютому 2014 року Росія розпочала військову агресію проти України, в наслідок якої була окупована територія Автономної Республіки Крим, а також частково окуповані території Донецької та Луганської областей України. А з 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне військове вторгнення з різних напрямків залучивши сотні тисяч військових. Окупаційні війська завдали величезних руйнувань. За даними голови Об’єднаного комітету начальників штабів збройних сил США генерала Марка Міллі було вбито близько 40 тисяч мирних громадян. А кількість внутрішньо переміщених осіб більше 7 мільйонів. Про таку цифру доповідає міжнародна організація з міграції (МОМ). За даними Міністерства розвитку громад і територій, більше 2 мільйонів українців втратили будинки, або мешкали в суттєво пошкодженому житлі.

З 2014 року Україна також несе економічні втрати. Наприклад, із-за анексії Автономної Республіки Крим та частини східних областей, Україна втратила 63 відсотки покладів вугілля, 11 відсотків родовищ нафти, 20 відсотків родовищ природного газу, 42 відсотки родовищ металів і 33 відсотки родовищ рідкісноземельних корисних копалин, які є об’єктами права власності українського народу.

За даними канадської аналітичної компанії SecDev сума матеріальних втрат українського народу становить дванадцять трильйонів чотириста мільярдів доларів США. В середньому на кожного громадянина припадає 672421 доларів США якщо брати за розрахунок чисельність громадян України в загальній кількості 18440823 людини, враховуючи динаміку споживання хліба населенням України за 2020 рік, без врахування населення на тимчасово окупованих територіях.

Теги: моральна шкода,Росія ,Україна,Партія «Гарант»,Валерій Токар,Токар,США,РФ, Російська агресія , Російська Федерація,Господарський суд міста Києва,Господарський суд ,суд ,SecDev
Автор: wikibazacom