Нардепа Гайду внесуть до реєстру корупціонерів

Нардепа Гайду внесуть до реєстру корупціонерів
298548 ПЕРЕГЛЯДІВ

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Гайду програв справу в Київському апеляційному суді через адміністративний протокол о корупції.

Ще в січні минулого року депутат разом з дружиною вирішив провести вечір в кафе, однак йому відмовили у розміщенні за столиком, адже його дружина не показала COVID-сертифікат. Гайду ініціював перевірку закладу на безпечність харчових продуктів.

Нардеп скористався своїм правом на депутатське звернення та написав до одеського міського голови Геннадія Труханова й до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів із питань, які становили приватний інтерес депутата.

Через відповідні перевірки роботу закладу було паралізовано на тиждень. Такі дії призвели до втрати прибутку. За цим фактом у серпні 2022 року НАЗК склало адміністративний протокол щодо конфлікту інтересів у нардепа.

Суд визнав винним депутата у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 КУпАП. Обранець мав заплатити штраф на користь держави у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, проте звернувся з оскарженням рішення в апеляційній інстанції. Київський апеляційний суд залишив Постанову без змін.

368.media

Теги: Олександр Гайду,Олександр Гайду депутат,Олександр Гайду корупція,реєстр корупціонерів