Близько 400 внутрішньо переміщених осіб зі східних та південних регіонів України опановують у Львові управління проєктами

Близько 400 внутрішньо переміщених осіб зі східних та південних регіонів України опановують у Львові управління проєктами
349750 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Львівському національному університеті імені Івана Франка тривають тренінги з проєктного менеджменту для внутрішньо переміщених осіб зі східних та південних регіонів України, які проживають на Львівщині. Про це з посиланням на повідомлення ГО «Junior Achievement Ukraine» інформує портал Prompolitinform.

Враховуючи особливості воєнного стану основну частку учасників тренінгів становлять дівчата – 77% від загальної кількості, а серед регіонів найбільше представництво мають слухачі з Донеччини – 25% та Херсонщини – 22%. Також до навчання залучені слухачі із Запорізької, Миколаївської, Сумської, Луганської, Чернігівської, Одеської областей та Автономної Республіки Крим.

Всього у Львові планується провести 4 одноденних інтенсивних тренінги. Наразі проведено три з них, якими охоплено 250 слухачів. Кожен тренінг складається з кількох модулів, що охоплює такі теми, як вступ до управління проєктами, ініціювання проєкту, планування проєкту, виконання, моніторинг та контроль та закриття проєкту. Після завершення навчання всі учасники тренінгу отримають відповідні сертифікати і зможуть використати на практиці отримані знання.

Організатори цього навчального проєкту – Львівський національний університет імені Івана Франка, громадська організація «Junior Achievement Ukraine» та освітній фонд  Project Management Institute (PMI Ukraine). Свої зусилля вони об’єднали заради успішної реалізації проєкту, оскільки покладають на студентську молодь велику надію у повоєнній відбудові України.

«Сьогодні саме на студентах, на молодому поколінні лежить відповідальність відбудови нашої держави, розвитку її економіки. Ми раді, що наші студенти мають можливість навчатися за міжнародними програмами підприємницької освіти», – сказав проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку ЛНУ Володимир Качмар.

Своє прагнення до плідної та тривалої співпраці Львівський національний університет імені Івана Франка та громадська організація «Junior Achievement Ukraine» скріпили Меморандумом. Він, зокрема, передбачає реалізацію навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності та реінтеграцію осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, учасників бойових дій, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб у соціум.

23_02_09_ФОТО_002_Тренінги_для_ВПО_у_Львові_та_Мемонандум_з_ЛНУ_IMG

«Задля перспективного майбутнього у наш час чимало людей обирають шлях підприємництва і, безумовно, не помиляються. Адже, зауважимо, що здобути знання у цій сфері під силу кожному, з чим, власне, ми й допомагаємо нашим учням. Вирішальними ж на цьому шляху залишаються ваші бажання та наполегливість», — зазначив директор з розвитку «Junior Achievement Ukraine» Андрій Турак.

У березні аналогічні тренінги планується провести для студентів із статусом внутрішньо переміщених осіб, які зараз проживають у Чернівецькій області.

prompolit.info

Теги: Junior Achievement Ukraine,внутрішньо переміщені особи, війна в Україні,Project Management Institute,Володимир Качмар,Андрій Турак,управління проєктами