Під Кремінною ЗСУ знищили новітній "Термінатор" росіян за 2 млн доларів (фото)

Під Кремінною ЗСУ знищили новітній "Термінатор" росіян за 2 млн доларів (фото)
328985 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни втратили "Термінатора". Новітню розробку ворожого оборонпрому вартістю 2 млн доларів підірвали українські артилеристи в лісах на Луганщині – в ході запеклих боїв під Кремінною. На цій ділянці противник намагається тиснути, але прогресу не має.

Світлини, що підтверджують знищення "аналоговнєтної" моделі БМПТ ворога в лісопосадці під Кремінною на Луганщині, оприлюднила 9 лютого моніторингова ініціатива DeepState.

Зазначається, що на території України було помічено загалом близько десятка таких бойових машин. Крім того, на знімках можна помітити ворожий Т-90М "Прорив" з мінним тралом (ймовірно, ТМТ-С) – його подальша доля невідома.

За оперативною інформацією DeepState станом на початок доби 9 лютого, на Сватівському напрямку Луганщини тривають позиційні бої в Куземівці. Темпи ворожих атак від Кремінної тримають сталу інтенсивність, однак змін лінії фронту на мапі не зафіксовано.

"Термінатор" (або Об'єкт 199 "Рамка") – російська бойова машина вогневої підтримки, призначена для дії у складі танкових формувань з ціллю ураження танконебезпечних засобів супротивника, яка має можливість уражати на ходу і з місця танки, БМП, доти, дзоти та інші високозахищені цілі.

У травні 2022 року було поширене перше відео транспортування цих машин на території України. 22 травня 2022 року британська розвідка повідомила, що машини ймовірно почали застосовуватись у боях за Сєвєродонецьк.

За приблизними оцінками, ціна однієї такої БМПТ сягає 1,5-2 мільйонів доларів.

stopcor.org

Теги: БМПТ ,ЗСУ ,Термінатор,Кремінна, війна в Україні