Володимир Зеленський прибув до Великої Британії: його зустрів особисто прем'єр-міністр

Володимир Зеленський прибув до Великої Британії: його зустрів особисто прем'єр-міністр
308234 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 лютого стало відомо, що президент України Володимир Зеленський здійснив свою другу з початку повномасштабного вторгнення рф поїздку за кордон. Цього разу він прибув до Великої Британії.

Про це стало відомо з його офіційного Telegram-каналу.

"Велика Британія однією з перших прийшла на допомогу Україні. І сьогодні я в Лондоні, щоб особисто подякувати британському народу за підтримку і Прем’єр-міністру Ріші Сунаку за його лідерську позицію", - написав він.

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак особисто зустрів українського президента в аеропорту Лондона. Український лідер приземлився в аеропорту на літаку королівських військово-повітряних сил.

Зауважимо, за інформацією британських ЗМІ, президент України планує також зустрітися з королем Чарльзом III у Букінгемському палаці.

Нагадаємо, 8 лютого стало відомо, що Зеленський приїде до Лондона з неоголошеним візитом. Під час цієї поїздки Британія може оголосити про початок навчання українських пілотів та надання нової далекобійної зброї. Підготовка пілотів дасть можливість українцям керувати винищувачами, які відповідають стандартам НАТО.

Також 8 лютого Британія планує оголосити нові санкції проти осіб, які допомагали президенту рф владіміру путін нарощувати свої статки. Також санкції торкнуться й компанії, які отримують гроші від Кремля за військову продукцію.

Теги: Володимир Зеленський, Велика Британія, Президент України