"Українці породження пекла" - московський піп дає настанови росіянам перед боєм (відео)

"Українці породження пекла" - московський піп дає настанови росіянам перед боєм (відео)
274633 ПЕРЕГЛЯДІВ

Від хрещення у трупних мішках до "благословення" на смерть заради росії. У мережі опублікували відео, де російський священник наказує солдатам вбивати українців, бо ті ніби-то "породження пекла".

Ба більше, чоловік в рясі переконує, що більшість із російських солдатів не повернуться із поля бою, але в цьому немає "нічого постидного", бо померти за росію для них має бути найвищою честю. 

"Багато з вас не повернуться завтра із поля бою, але в душах ваших не має бути стиду, бо ви солдати божої волі, захисники православ'я і матінки-росії", – проповідує російський піп.

Представник церкви в росії переконує, вбивати треба всіх, незалежно чи це бабуся, чи навіть дитина. Відео з "проповіддю" опублікував у Телеграмі офіцер армії України Анатолій Штефан (позивний "Штірліц").

 

В той самий час, на території України продовжують діяти храми, які підкоряються церкві московського патріархату. Станом на початок повномасштабного вторгнення росії в Україні існувало 8 797 церков московського патріархату. 

За 11 місяців війни від УПЦ МП до ПЦУ перейшли близько 1 700 парафій. Решта, по всій ймовірності продовжують проповідувати російські наративи на території України. 

До прикладу, лише на днях стало відомо, що російський патріарх Кирило, прихильник президента росії володимира путіна, працював на радянську розвідку, живучи у Швейцарії в 1970-х роках. Про це повідомили швейцарські газети з посиланням на розсекречені архіви.

Журналісти отримали доступ до Швейцарського федерального архів та досьє на Гундяєва, що було складено Федеральною поліцією. У Швейцарії "Михайлов" офіційно представляв Московський Патріархат у Всесвітній раді церков (ВРЦ), а неофіційно виконував роль лобіста "російського воєнного православ'я" та мав впливати на політику ВРЦ, плекати любов до СРСР і ненависть до Заходу.

До слова, лише 25 січня цього року стало відомо, що президент України Володимир Зеленський підписав рішення РНБО щодо запровадження нових санкцій проти низки представників російської православної церкви та УПЦ московського патріархату.

stopcor.org

Теги: російський священник,московський піп, війна в Україні, окупанти,УПЦ МП,РПЦ