На фоні наказу МОУ 44, щодо зменшення виплат військовослужбовцям деяких категорій під соусом справедливості виплат від Міністерства оборони

На фоні наказу МОУ 44, щодо зменшення виплат військовослужбовцям деяких категорій під соусом справедливості виплат від Міністерства оборони
33291 ПЕРЕГЛЯДІВ

Невеличкий перелік що купує військовий на ті 30 тис. премії.

Упущу той момент, що військові частину коштів відправляють своїм сім'ям, бо в країні інфляція, скорочення робочих місць, комуналка, в когось аренда житла, чи потреби ВПО, та здорожчання  товарів на 30 %. Мабуть влада вважає, що то не важливо і сім'ї військових мають самі викручуватися.

А тепер щодо витрат особистих. Попри заявки влади, що військові забезпечені усім, окрім заяв в реальності багато чого немає і купується за особисті кошти.

Більшість форми що видається це подвальний Китай. Вона не гріє, не відводить тепла, і сплошна синтетика. Вартість зимової гарної форми це тис.10. це стосується і термобілизна. Те що видали, швидше підходить для натільної білизни, а тому ще 1.5 до 3 тис за термобілизна гарної якості. 

Берци виробництво Турція Vogel  це до пару гарних гроз, слякоті і все, розлазиться. Гарні берци це ще тис 5-7 грн. І їх на пів року рік в полі та багнюці вистачає. Сюди добавте якісну шапку, баф рукавиці, грілки, фліски, і ось ще тисяча дві. 

Стосовно розгрузки, підсумків для магазинів, підсумки для гранат, для збросу магазинів. Ще тисячі дві три. Нормальна плитоноска, комусь шлем безвухий, щоб можна було приєднати навушники тактичні, бо слух в бою треба берегти. Глохнуть хлопці дуже швидко, без тих навушників. Тому ціна з навушниками тис. 20 грн.

Оптика кому яка і для яких потреб, з планками пікатіні. Якісна до 1000 у. е. Окрема стаття нічники, тепловізори, а це не одна тисяча доларів.

Монокуляр, біноклі, дальноміри командирам відділень, командирам взводів тощо Якісна в середньому 500 у.е.

Вже не говорю, там де волонтери не допомагають, бо ж на всіх волонтерів не вистачить, хлопці скидаються на генератори, павер станції, старлінк, квадракоптери, планшети різні підсумки. От і набігає ще не один десяток тис. 

Про автомобілі що купують хлопці , якщо немає виходу на волонтерів та запрвка і ремонт, це окрема стаття розходів.

Навіть не хочу писати про щоденні витрати, цигарки, засоби гігієни, харчі які докуповують , тощо.  Стаття розходів стосовно медицини, це окреме питання. Турнікети і не один, якісно наповнена аптечка, та й просто ліки від звичайних та  хоронічних  своїх захворювань.

І це не повний список витрат, які мають , або недавно мобілізовані хлопці, або ті що виконують по БР певні бойові завдання, або ті що по ротації з нуля повертаються на ППД. Але вони в боях втрачають , або ломається, багато з то що купили.

І тут або ці витрати ляжуть на плечі волонтерів, але вони ж не залізні і теж мають межу можливостей та й їх не вистачить на всіх військових,  або хлопці не зможуть себе забезпечити необхідними речами. 

І ЦЕ ВСЕ ПОТРІБНО ДЛЯ ЯКІСНОГО ВИКОННАННЯ БОЙОВИХ ЗАВДАНЬ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ СВОГО ЖИТТЯ ТА ЗДОРОВ'Я !!!!

А тепер питання. Що з того, що необхідно для  військових забезпечує МОУ, і не десь там одній двом бригадам, а усім. І піхоті, і силам ТРО, що воюють, і артелерійськім військам тощо. 

Зате прикриватичь гарним пояснениям, що деференцвйний підхід по виплатам то справедливо  вони гарно придумали. 

То може не піднімайте виплати депутатам, чиновникам премії, не завишуйте закупівельні ціни на потреби ЗСУ, та й коштів вистачить на премії та зарплати військовим.

Володимир Зінченко

Теги: військовий ,виплати військовослужбовцям,військовослужбовці, війна в Україні,Міністерство оборони України,ЗСУ, Збройні Сили, Збройні Сили України,Україна,Війна, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії, Війна проти України, Війна Росії проти України,Росія, Російська агресія , Російська Федерація,ВПО,Китай,МОУ,ТРО,Міністерство оборони,зменшення виплат військовослужбовцям,зменшення виплат
Автор: wikibazacom