Перетворили на металобрухт: під Вугледаром ЗСУ розбили колону танків рф (фото)

Перетворили на металобрухт: під Вугледаром ЗСУ розбили колону танків рф (фото)
275696 ПЕРЕГЛЯДІВ

Епік фейл від російських штурмовиків на Донеччині. Окупанти здійснили серію спроб проривів на Вугледарському напрямку, однак зазнали тотального фіаско, втративши в українських полях близько 30 одиниць броньованої техніки.

Фото знищеної колони російських бронемашин на одній з ґрунтових доріг під Вугледаром, надане бійцями 72-ї ОМБр, оприлюднила ввечері 6 лютого моніторингова ініціатива DeepState.

"Окупанти намагаються тиснути всіма можливими засобами, але наші бійці перетворюють їх на металобрухт", – йдеться у дописі.

Зауважимо, розтрощена військова техніка ворога біля Вугледара – результат вправної роботи українськиї захисників з 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Це – військове формування механізованих військ Збройних сил України, яке у мирний час дислокується у місті Біла Церква Київської області та носить почесну назву на честь Чорних запорожців – славетних воїнів часів УНР.

Оперативну ситуацію на Вугледарському напрямку станом на 19:10 6 лютого також прокоментував OSINT-аналітик та військовослужбовець ЗСУ, що працює у Твітері під псевдонімом Tatarigami_UA.

"Чудова новина. Упродовж дня ворог здійснив серію штурмів на Вугледарському напрямку. Пошкоджено або повністю знищено до 30 одиниць бронетехніки рф різних типів. Сподіваюся, незабаром будуть оприлюднені відео", – зазначив він.

Нагадаємо, попри значні втрати, рф не припиняє спроб атакувати Вугледар або бодай обійти його з флангів. Морську піхоту підсилюють підрозділами найманців з ПВК "Патріот" – дітища Сергія Шойгу, який прагне влаштувати тут "свій Соледар". Даний факт також свідчить про стратегічне значення цього логістичного вузла для російських командувачів.

stopcor.org

Теги: ЗСУ ,Вугледар, війна в Україні, окупанти,танки