Внутрішній ворог України Олександр Лієв продовжує займати відповідальний пост

Внутрішній ворог України Олександр Лієв продовжує займати відповідальний пост
38521 ПЕРЕГЛЯДІВ

Викриваючи ворогів України, зрадників та агентів «руського міра», влада країни втрачає з поля зору зловісних персонажів українського минулого, які окопалися в самому серці національної оборони. У цьому значенні логіку кадрової політики команди Зеленського часом зрозуміти неможливо.

У кого, яку саме зброю та за якими цінами купує українська держава, сьогодні визначає тимчасово виконуючий обов'язки керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Олександр Лієв, переконаний прихильник єдності з Росією, сепаратист зі стажем та корумпований чиновник.

Народився Лієв Олександр в Росії, в місті Ухта Республіки Комі, і в роки правління режиму Януковича був міністром курортів та туризму АР Крим. Працюючи на цій посаді, 2013 року український міністр Лієв отримав від Глави російського Імператорського Будинку Государині Великої Княгині Марії Володимирівни орден святої Анни Третього Ступеня та прокоментував вручення йому нагороди словами «Служу Отєчеству!».

Пізніше, у березні 2014 року, Олександр Лієв відкрито говорив, що готовий працювати в окупаційному уряді Аксьонова та закликав «почути Крим» та «легалізувати референдум» про приєднання півострова до російської федерації.

Це особливо нікого не здивувало, оскільки ще 2006 року русофіл Лієв висловлював свою антиукраїнську позицію не словом, а ділом. Він особисто очолив групу провокаторів, які блокували українським військовим морякам в'їзд на територію кримських маяків, захоплених російськими військами, а згодом став активним членом створеного кремлем «тіньового уряду» Криму.

У 2014 році Лієв перебрався до Києва і працював на керівній посаді в Національній громадській телерадіокомпанії, звідки 2019-го був зі скандалом звільнений за незаконне влаштування на роботу до компанії своїх родичів.

Протягом довгих років Лієва супроводжували не лише політичні, а й корупційні скандали.

Коли 2009 року Куніцин (за підтримки Фірташа) обійняв посаду голови Севастопольської держадміністрації, він призначив Лієва керівником управління Антимонопольного комітету і відзначився масштабними аферами навколо земельних ділянок та іншого майна Міністерства Оборони України.

У 2010 році Лієв близько зійшовся з донецьким кланом та отримав посаду заступника міністра курортів та туризму в уряді Василя Джарти, на якій обслуговував злочинний режим вміло, слухняно та результативно.

Паралельно своїй роботі в телерадіокомпанії (з лютого 2015 по квітень 2016 року) Лієв був радником міністра аграрної політики України Олексія Павленка, де, за даними ЗМІ, очолював патронатну службу міністра та «керував» процедурою проведення конкурсів на посади керівників усіх державних підприємств Міністерства АПК.

Саме тоді, у лютому 2016 року, колишній керівник "Артемсолі" Денис Фоменко в інтерв'ю «Економічній правді» звинуватив міністра Павленка в тому, що його підлеглий А. Лієв займається викачуванням грошей із державних підприємств.

Корупційний характер чиновницької кар'єри Лієва підтверджує його нинішнє матеріальне становище. У його декларації зазначено, що він користується будинком під Києвом у селі Іванковичі Васильківського району (площею 539 кв. м.), а також має 345 тисяч доларів готівкою, походження яких він не може ані обґрунтувати, ані пояснити.

Дружина чиновника Тетяна володіє ТОВ "Зручно", яке існує за рахунок державних замовлень на послуги з розміщення текстової інформації, графічних елементів та зображень на веб-порталі "Zruchno.Travel".

При цьому Тетяна Лієва активно скуповує нерухомість у Києві. Достеменно відомо, що у 2017 році вона оформила на себе трикімнатну квартиру площею 201,4 кв. м. на вулиці Січових Стрільців, а на початку 2019 року придбала ще одну, площею 38,7 кв.

Чим займався Лієв Олександр у період між 2019 та 2021 роками, наразі не відомо, але за інформацією експертів, у січні 2022 року Лієв «якимось дивом потрапив на роботу» до Міністерства оборони України.

Це сталося незважаючи на те, що всі наведені нами факти широко представлені в публічному доступі і не можуть бути спростовані. Усі 11 місяців великої війни народними грошима, що виділяються на озброєння, розпоряджається пройдисвіт і кар'єрист, шанувальник «руського міра», імперський орденоносець та міністр злочинного режиму Януковича Олександр Лієв.

Це призначення шкодить життю українців більше, ніж фронтові атаки російських ПВК та ракетні обстріли міст. Ворог у військовому керівництві рідної країни є на порядок небезпечнішим за ворога зовнішнього і відкритого.

Залишається вірити, що Офіс Президента та РНБО негайно звільнять ненависника України Лієва з високої посади та прискіпливо розслідують кожен його крок при закупівлі озброєнь.

Слава Україні!

Теги: Внутрішній ворог України Олександр Лієв продовжує займати відповідальний пост,Внутрішній ворог України Олександр Лієв ,Внутрішній ворог України Лієв ,Україна,Внутрішній ворог ,ворог України Олександр Лієв ,ворог України Лієв ,Олександр Лієв ,Лієв , Володимир Зеленський,Зеленський, Володимир Зеленський Вікіпедія, Зеленський Вікіпедія,Президент України Зеленський ,Президент України ,Президент ,Президент Зеленський ,Президент України Володимир Зеленський ,Президент Володимир Зеленський ,Міністерства оборони України Олександр Лієв,Міністерства оборони України Лієв,Міністерства оборони України ,Крим,Севастопольська держадміністрація,Міністерства Оборони України, Міноборони, Міноборони України,Олексій Павленко,Павленко,Артемсоль, Денис Фоменко, Фоменко,Тетяна Лієва,Лієва
Автор: wikibazacom