$1300 хабаря за оренду земельної ділянки: на Київщині викрили заступника голови міськради

$1300 хабаря за оренду земельної ділянки: на Київщині викрили заступника голови міськради
293802 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність заступника голови однієї з міськрад Київської області. За винагороду у 1300 доларів США чоловік обіцяв приватному підприємцю забезпечити безперешкодну передачу в оренду земельної ділянки, яка перебуває у комунальній власності.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

$1300 хабара за оренду земельної ділянки: у Київській області викрили заступника голови міськради

"30 січня заступника голови було затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання неправомірної вигоди у сумі 1 300 доларів США. Наразі чоловіку оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України", — сказано у повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в столиці судитимуть правоохоронця, який вимагав у підприємця хабар у 20 тисяч доларів. Встановлено, що правоохоронець пропонував за гроші повернути вилучене у межах розслідування майно підприємцю, який проходив свідком по розслідуваній ним справі.

stopcor.org

Теги: хабар, Корупція