Передавали ФСБ місця знаходження складів боєприпасів та позиції ЗСУ: на Сумщині затримали двох агентів росії

Передавали ФСБ місця знаходження складів боєприпасів та позиції ЗСУ: на Сумщині затримали двох агентів росії
321891 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правоохоронці Сумщини затримали двох російських агентів, які передавали ФСБ місця знаходження складів боєприпасів та бойові позиції ЗСУ.

Про це повідомила Сумська обласна прокуратура.

Передавали ФСБ місця знаходження складів боєприпасів та позиції ЗСУ: на Сумщині затримали двох агентів рф

Правоохоронці затримали двох чоловіків за підозрою в наданні представникам країни-агресора допомоги в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану, вчиненій за попередньою змовою (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28/ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 32-річний переселенець, який з початку війни проживав на Сумщині, з листопада 2022 року був мобілізований на період воєнного стану. Проходячи службу в роті забезпечення на посаді водія, чоловік систематично відвідував місця дислокації українських військових, зокрема й на сході України.

"Підтримуючи проросійські ідеї, він вступив у змову зі співробітником федеральної служби безпеки російської федерації, відтак за допомогою месенджера пересилав йому гугл-координати місць розташування військовослужбовців Збройних Сил України та складів з боєприпасами. Більш того, після передислокації на територію Донецької області, щоб уникнути викриття, зібрані дані агент пересилав своєму 46-річному товаришу, який передавав їх куратору з ФСБ", — сказано у повідомленні.

За результатом спецоперації обох ворожих агентів 30 січня 2023 року затримано в порядку ст. 208 КПК України. У них вилучено мобільні телефони з доказами злочинної діяльності. Затриманим вже повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

stopcor.org

Теги: війна в Україні,російські агенти,росія,ФСБ