В Іванкові заступник мера привласнив кошти для закупівлі житла сироті

В Іванкові заступник мера привласнив кошти для закупівлі житла сироті
282262 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступника селищного голови Іванківа затримали за спробу привласнення 120 тис. гривень в рамках програми з відселення з аварійних будинків. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Заступник селищного голови, будучи головою комісії з відбору пропозицій для придбання житла у місті Іванків, розробив злочинну схему заволодіння коштами в рамках цільової програми з відселення мешканців з аварійних багатоквартирних будинків.

Наприкінці грудня до окружної прокуратури звернулась мешканка Києва та повідомила про намір службових осіб адміністрації в рамках цієї програми придбати її квартиру за завищеною ціною.

Як виявилося, жінка виставила на продаж  квартиру, після чого до неї звернулись місцеві чиновники та запропонували придбати дану квартиру за бюджетні кошти. Надалі заступник Іванківського селищного голови повідомив власницю квартири, що сума договору буде більшою від ринкової на три тисячі доларів. Також, посадовець вказав, що різницю від фактичної вартості квартири необхідно буде передати йому після перерахування коштів.

У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано факт заволодіння посадовцем бюджетними коштами в сумі 120 тис. гривень.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Варто зазначити, що новим власником квартири, яку у такий спосіб придбали за бюджетні кошти, є дитина-сирота.

368.media

Теги: Заступника селищного голови Іванківа,Іванків, хабар,привласнення коштів