Незабаром буде ухвалене рішення щодо передачі танків Leopard 2 Україні, – Міноборони Німеччини

Незабаром буде ухвалене рішення щодо передачі танків Leopard 2 Україні, – Міноборони Німеччини
330213 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що найближчим часом вони ухвалять рішення щодо передачі Україні танків німецького виробництва Leopard 2. Він також просить мати терпіння.

Про це він сказав в інтерв'ю ARD.

"Це не просто питання поставки чи непоставки цих танків, а й зважування наслідків бездіяльності, а також можливої дії. Ми повинні дуже ретельно проаналізувати ситуацію, коли хтось закликає до цієї дії", – заявив Пісторіус.

За його словами, питання постачання танків німецького виробництва Україні буде вже вирішено найближчим часом, а поки що треба мати терпіння.

Водночас він додав, що Німеччина не хоче ставати стороною війни, але готова усіма силами підтримувати Україну, щоб вона перемогла в цій війні.

Нагадаємо, 20 січня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що їм вдалося домовитися щодо початку навчання українських військових на танках Leopard 2, хоча рішення про передачу цієї техніки досі не ухвалене.

За його словами, домовитися щодо початку навчання вдалося завдяки передачі танків "Челленджер" від Британії та заявам Польщі про готовність передати "Леопарди 2".

Також 21 січня журналісти отримали список танків, які зараз є у Німеччини. Всього на озброєнні Бундесверу є понад 300 танків Leopard 2 різних модифікацій. Джерела ЗМІ повідомляють, що серед цих танків є ті, які можна відправити в Україну, а саме - 19 машин Leopard 2A5.

stopcor.org

Теги: Leopard 2,танки Leopard 2,Міноборони Німеччини, війна в Україні,військова допомога Україні