Руслан Черкаський (заст. голови митної служби), друг «ДНР»івців у якого дружина закликала Президента «здатись росіянам» і Демченко його досі не звільнив, не чули?

Руслан Черкаський (заст. голови митної служби), друг «ДНР»івців у якого дружина закликала Президента «здатись росіянам» і Демченко його досі не звільнив, не чули?
21764 ПЕРЕГЛЯДІВ

РУСЛАН Черкаський (заст. голови митної служби), друг «ДНР»івців у якого дружина закликала Президента «здатись росіянам» і Демченко його досі не звільнив, не чули? 

Ви не знали, що на місце керівника митної служби України мітить людина, яка товаришує з тютюновими контрабандистами, має дружину-ватницю, та брата чиновника ДНР?

Руслан Черкаський, нинішній заступник керівника митної служби. Уродженець Донецька. Представник клану Андрія Клюєва. Багаторічний куратор контрабандних потоків. Все професійне життя, з початку 90-х, працював на митниці — Донецькій та Київській.

Певний час керував апаратом РНБО при Раїсі Богатирьовій. Потім зайшов на Енергетичну митницю. Налагодивши там схеми та розставивши своїх людей, перейшов помічником головного «гаманця» регіоналів – Міністра доходів та зборів Олександра Клименка. До втечі Клименко з прокурором Віктором Пшонкою був при ньому начальником Управління із взаємодії з органами влади. Сховався від люстрації у Верховній Раді – помічником депутата-регіонала Ігоря Зварича. А з 2016 року знову з’явився у системі ДФС: керівником Київської митниці», — пишуть про Черкаського Львівські новини.

25 лютого 2022 року, тобто на другу добу повномасштабного вторгнення Росії, цивільна дружина митника Черкаського Марія Трифонова під дописом президента Володимира Зеленського в Instagram залишила коментар: «Сдайся. Не будь Януковичем». Вона його майже одразу видалила, але скріншот залишився. Тут без коментарів.

Брат Черкаського — Валерій Анатолійович Черкаський займає посаду в органах управління економічного сектору так званої «ДНР». Зокрема, знайшли його посвідчення, видане «Державним комітетом водного та рибного господарства Донецької народної республіки». Руслан Черкаський мешкає у приватному будинку (м. Київ, вул. Петра Радченка), який офіційно належить «ДНРівцю» Валерію Черкаському. Крім того, митник оформив на дружину Трифонову косметологічну клініку — ТОВ «Трифонова МД» (код ЄДРПОУ 43768871). Співвласником товариства є його батько Анатолій Черкасський. Руслан Черкаський допомагає дружині з бізнесом — сприяє завезенню на митну територію України коштовного медичного обладнання для її клініки всупереч митному законодавству за схемою «перевезення несупроводжуваного багажу».

Родинний бізнес —  косметологічний і митний. Звичайний митник за одну державну зарплату, (бізнесу він ніколи в житті не мав),  зміг купити загалом 8 квартир та 2 будинки. Дві квартири при цьому знаходяться в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Одна з них є  в спільній власності Черкаського та його бізнес-партнера Віталія Кіро, якому належить компанія в ОАЕ VK Tabacco FZE. Ці друзі організували справжній тютюновий синдикат. Основним партнером VK Tobacco в Україні є компанія «Юнайтед Табако», яким належала тютюнова фабрика в місті Жовті Води. Ця фабрика неодноразово фігурувала в контрабандні сигарет. Партнерка Кіро по тютюновому бізнесу — Світлана Ємельянова, дружина скандального судді Артура Ємельянова.

Ще дві квартири Черкаський має в Донецьку, однак їх він не декларує, — по вул. Арістова, 1, та вул. Челюскінців, 279. Враховуючи зв’язки з «ДНРівцями» через  брата-колаборанта, квартири, ймовірно, вціліли, не були розкрадені чи привласнені, як це сталося з нерухомістю звичайних переселенців з Донецька.

Інша нерухомість знаходиться в Києві. В тому числі, квартира на вул. Дмитрівській, 80. Черкаський також розпоряджається земельною ділянкою та триповерховим будинком у столиці (вул. Радченка, 43). Це той самий будинок, який офіційно оформлений на брата-сепаратиста. На нього ж митник записав ще дві незадекларовані квартири в престижних будинках «царського села» біля метро Печерська, на вул. Старонаводницька 6-Б. Ще один будинок із ділянкою у ЖК «Чарівні Стежки» (с. Лісники) Черкаський придбав для дружини Марії Трифонової. Там мешкає її матір. До нерухомості також варто віднести дві сучасні косметологічні клініки, побудовані Черкаським для дружини та оснащені за допомогою незаконно ввезеного в країну обладнання. Все заради кохання.

Елітний автопарк та дорогі забавки

У власності подружжя Mercedes-Benz класу «G» 2020 року випуску — так званий «кубік». Вартість такого автомобіля стартує від $200 тис. Ним користується Трифонова. Сам митник пересувається на Bentley Continental GT 2018-го року випуску. Крім того, у спільній власності Черкаського та Кіро — яхта.

Черкаський декларував також годинник Ulysse Nardin вартістю близько 25 тис. доларів. У травні 2020-го рідний брат — той самий посадовець «ДНР» і власник триповерхового будинку — подарував митнику іще один швейцарський годинник — F.P.Journe за 702 тис. гривень. Приблизно в той же час Черкаський отримав ще один коштовний подарунок, на цей раз від батька, — майже 4 млн гривень.

Картинка ідеального життя була б неповноцінною без розкішного відпочинку. На ньому родина Черкаського-Трифонової теж добре знається. Новий 2022 рік подружжя зустрічало на острові Раа в Мальдівській Республіці.

Марія Трифонова на сторінці «tryfonova.md» в Instagram (так-так, на тій самій, з якої закликала Зеленського здати Україну російським окупантам) публікувала фото відпочинку в орендованому будинку — одному з найдорожчих на острові. Вартість зазначеної нерухомості на 7 днів у новорічні свята стартує від $100 тис.  Сім’я Черкаського святкувала тут 10 днів.

Отже, підсумок. Руслан Черкаський працює на митниці вже 3 десятки років, з яких більшість — на керівних посадах. Він настільки укорінився в системі, що пережив Кучму, потім — добу регіоналів і Януковича, вцілив в часи Революції Гідності та подальшої зміни влади, зберіг посаду під час великого політичного перевантаження в 2019 році. Міняються президенти та уряди, Україна виривається з імперської орбити Москви та бере курс на ЄС, Росія розпочинає війну та окуповує частину наших територій — і тільки Черкаський все працює і працює.

Десятиліттями невідомий широкому загалу митник пиляв державні гроші та облаштовував власне розкішне життя, а також розкішне життя дружини-ватниці, своїх та її батьків, а також рідного брата, який допомагає російським окупантам утримувати терористичний анклав на території України. Черкаського не просто не звільнили і не посадили. Його цілком можуть підвищити до голови усієї митної служби України. Та однозначно я переконаний правоохоронці на днях за моїми заявами за правової допомоги адвоката Лариси Криворучко внесуть в ЄРДР заяви, щодо Черкаського та представників його мафіозного клану Товта Михайла і Майорової Надії та переконаний невдовзі затримають цих осіб. Далі буде…

Іван Спринський

Теги: Руслан Черкаський,Черкаський,Україна,ДНР,Андрій Клюєв,Клюєв,Донецьк,РНБО,Богатирьова,Раїса Богатирьова,Клименко,Олександр Клименко,Енергетична митниця, митниця,Володимир Зеленський,Зеленський, Володимир Зеленський Вікіпедія, Зеленський Вікіпедія, Президент Зеленський, Президент Володимир Зеленський, Президент України Володимир Зеленський, Президент України Зеленський,Валерій Анатолійович Черкаський,Президент України,ТОВ «Трифонова МД»,ТОВ Трифонова МД,Трифонова МД,VK Tobacco,ОАЕ,VK Tabacco FZE,Юнайтед Табако,Кіро,Віталій Кіро,ЖК «Чарівні Стежки»
Автор: wikibazacom