У російських військ у Білорусі – поповнення: чи можливий новий "кидок" на Київ

У російських військ у Білорусі – поповнення: чи можливий новий "кидок" на Київ
228909 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Білорусі активізувався рух російських військових: днями до Вітебська перекинули ще один ешелон з технікою та особовим складом окупантів. Натомість навчені на білоруських полігонах "мобіки" рушили до рф. Про що це свідчить? І чи варто найближчим часом чекати нової спроби штурму Києва з території північного сусіда?

Хроніку військової активності рф на території "союзної" лукашенківської держави за останні декілька днів навів моніторинговий проєкт Беларускі Гаюн.

Відзначаються інтенсивні переміщення техніки та особового складу білоруською залізницею: до Вітебська прибув черговий ешелон (до 750 одиниць "живої сили" та 15 одиниць техніки), водночас накопичення військ поблизу білорусько-українського кордону не зафіксовано. Як і будь-яких рухів у бік Києва. Натомість частину підготованих на полігонах у Білорусі "мобіків" повернули в рф.

"В угрупуванні російських військ, що у Білорусі, почався рух. Але не той рух, на який очікують панікуючі вже пів року – підготовка до "кидка" на Київ 2.0, а виведення росіян з території РБ і заміна на менш підготовлений, сирий біоматеріал", – коментує військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Він зауважив, що було розпочато процес ротації підрозділів 2-ї МСД 1-ї танкової армії, які компактно були розміщені на п'яти полігонах Білорусі, де й проходили навчання, на "мобіків" зі складу 6-ї МСД 3-го армійського корпусу, що прибувають. З цього, на думку експерта, випливають два висновки.

Позитивний: на території Білорусі розмістять менш підготовлений та навчений контингент, а його комплектація та чисельність не вказують на те, що він стане кістяком ударного угруповання. Для формування "ударного кулака" ворогу знадобиться від 3 до 4 місяців стабільного завезення сил і засобів до Білорусі. А факт ротації лише підтверджує, що найближчим часом нового наступу на Київ не планується.

Негативний: підготовлені в Білорусі свіжі сили противника, ймовірно, будуть перекинуті на Луганщину або під Бахмут, де підсилять наявне російське угрупування.

stopcor.org

Теги: Білорусь, війна в Україні, окупанти,Вітебськ,російські війська