Ексрегіонал-втікач Ігор Шкіря "сплив" у свіжому державному тендері на 45 млн

Ексрегіонал-втікач Ігор Шкіря "сплив" у свіжому державному тендері на 45 млн
270327 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ексрегіонал Ігор Шкіря на початку повномасштабного вторгнення разом зі своєю сім'єю ймовірно втік з України, але у грудні 2022 року він вирішив продовжити заробляти гроші на українцях та "сплив" у тендері на майже 45 млн гривень.

Про це стало відомо з сайту державних тендерів Prozorro.

Національна енергетична компанія "Укренерго" у грудні оголосила тендер на 44 984 051 грн, щоб відремонтувати Слов'янську ТЕС, яку обстрілювали російські окупанти.

Цікавим виявився той факт, що єдину пропозицію на цей тендер подало ТОВ "МОНТАЖЕНЕРГО УКРАЇНА", яка входить у групу компаній "Група родини Шкіря", яка належить двом особам: самому регіоналу Ігорю та його сину Дмитру.

ТОВ ''МОНТАЖЕНЕРГО УКРАЇНА''

За інсайдерською інформацією "СтопКору", Ігор Шкіря разом зі своїм сином Дмитром втекли з України на початку повномасштабного вторгнення рф. Сам Дмитро на своїй Facebook-сторінці у грудні оновив фотографію з краєвидами, мало схожими на українські.

Дмитро Шкіря

На щастя, 11 січня "Укренерго" відмовила компанії ТОВ "МОНТАЖЕНЕРГО УКРАЇНА" у проведені ремонтних робіт Слов'янської ТЕС, тобто проросійський діяч не зміг заробити на цьому.

Хто такий Ігор Шкіря та чим він відомий?

Політична кар'єра скандальної персони розпочалася у 1997 році, коли він був обраний депутатом Донецької міської ради. У 2002 році він успішно балотувався до Верховної Ради IV скликання від блоку "За Єдину Україну", але вже як нардеп приєднався до фракції "Регіони України".

У 2006 році був переобраний у ВРУ від "Партії регіонів". Депутатом Ради він був аж до 2019 року.

У 2014 році Шкіра голосував за пакет "диктаторських законів", які обмежували права громадян.

За інформацією проєкту "Чесно", він був прогульником та робив протизаконні речі, а саме - "кнопкодавив", тобто голосував за інших депутатів.

Раніше журналісти видання "Depo.ua" повідомляли, що місто Торецьк на Донеччині - це "царство Шкірі".

"Тут з 1998 року царював один мер Володимир Слєпцов, з 2002 курує місто нардеп Ігор Шкіря. Після втечі експрезидента Віктора Януковича він відрікся від Партії регіонів і примкнув до "Відродження". Але суті це не міняє. Син Шкірі сидить у міськраді Торецька депутатом, колишній зять Слєпцова Володимир Рибак - помічник Шкірі і також депутат. Отже, ці люди продовжують керувати містом. У 2014 році вони голосували за проведення "референдуму" "ДНР", і тільки зараз одного учасника цієї сесії - Слєпцова притягнули до відповідальності", - розповідали медійники.

Пізніше "Центр журналістських розслідувань" повідомив, що у Ігоря Шкірі є готель в тимчасово окупованій Ялті, який російські окупанти використовують як "санаторій" та місце для вербування так званих "добровольців" на Донбас.

stopcor.org

Теги: Ігор Шкіря,МОНТАЖЕНЕРГО УКРАЇНА,Шкіря,Шкіря депутат,Шкіря Дмитро,тендер