Начальник Володимир-Волониського КЕВ відбувся умовним терміном за розтрату

Начальник Володимир-Волониського КЕВ відбувся умовним терміном за розтрату
285048 ПЕРЕГЛЯДІВ

Начальника квартирно-експлуатаційного відділу міста Володимир-Волинський Міноборони, підполковника Андрія Валового покарали умовним терміном за службову недбалість.  Про це стало відомо з вироку місцевого суду Волинської області за ч. 3 ст. 425 КК.

В матеріалах справи зазначається, у грудні 2018 року Валовий уклав договір з ПП «МП Сантехмонтаж» щодо будівництва зовнішніх мереж теплопостачання військового містечка №51 у Луцьку. Загальна вартість робіт згідно з договором склала 8,89 млн гривень.

Надалі, з метою привласнення бюджетних коштів директор ПП «МП Сантехмонтаж» вніс в акти виконаних робіт недостовірні відомості, чим завищив вартість робіт на суму 572 тис. гривень.

Андрій Валовий, внаслідок недбалого ставлення до служби, підписав акти виконаних робіт. В результаті чого, на банківський рахунок ПП «МП Сантехмонтаж» перераховано 8,89 млн гривень. Тим самим спричинено матеріальну шкоду державі.

У судовому засіданні Андрій Валовий свою вину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення визнав повністю. Володимир-Волинський міський суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, звільнивши від покарання з іспитовим строком 1 рік. Також Андрій Валовий зобов’язаний сплатити 4,8 тис. гривень витрат на проведення судово-економічної експертизи.

368.media

Теги: Андрій Валовий,Сантехмонтаж,Начальник Володимир-Волониського КЕВ,розтрата