ФСБ росії обмежило виїзд військовозобов'язаних громадян із країни: що відомо

ФСБ росії обмежило виїзд військовозобов'язаних громадян із країни: що відомо
268528 ПЕРЕГЛЯДІВ

У росії з 9 січня обмежили виїзд із країни військовозобов'язаним, навіть для тих, хто обмежено придатний до служби.

Про це повідомляє головне управління розвідки.

"Відповідний наказ російська ФСБ направила у всі прикордонні управління країни (у рф прикордонники перебувають у структурі ФСБ).

У тексті зазначено: "З 9 січня 2023 року з 00 години 00 хвилин прикордонним управлінням ФСБ росії забезпечити обмеження виїзду за межі території російської федерації громадян, які мають висновок про готовність до військової служби за категоріями "А", "Б" та "В") .

Для виїзду зазначених категорій громадян буде закрито можливість виїзду у всіх пунктах пропуску на всіх напрямках".

При цьому, як випливає із тексту наказу, виїзд заборонять також громадянам категорії "В", тобто обмежено придатним до військової служби.

Призовників, які належать до цієї категорії, звільняють від призову у мирний час, звільняють від військових зборів та зараховують до запасу.

Представник російського диктатора пізніше заявив, що інформація про заборону є неправдивою: "Це звичайна інформаційна диверсія".

Нагадаємо, що рф планує провести мобілізацію студентів у Криму. Зокрема, в її рамках так званим "університетам" на півострові прийшла директива відрахувати всіх студентів 3-5 курсів, які підлягають мобілізації та мають академічну заборгованість.

stopcor.org

Теги: ФСБ ,військовозобов'язані, війна в Україні,росія