Як обрати оптимальний проєктор для системи домашнього кінотеатру?

Як обрати оптимальний проєктор для системи домашнього кінотеатру?
41002 ПЕРЕГЛЯДІВ

Правильно підібраний проєктор дозволяє насолоджуватися ідеальною якістю зображення на великому екрані. В порівнянні з сучасними телевізорами, проектори мають суттєві переваги, адже за вартість проєктора, котрий може відтворювати зображення на великому екрані, складно знайти рівнозначний телевізор аналогічної діагоналі екрана. Розглянемо найбільш популярні моделі проєкторів з різними джерелами світла. 

gallery-image

TouYinger H5 (1080P)

Компактні та потужні LED проєктори

Проєктори цього типу відрізняються невеликими розмірами, тож їх можна брати з собою в поїздки. Світлодіодні LED проєктори оснащуються світлодіодними лампами базових кольорів: червоного, синього та зеленого. Деякі виробники додають до них ще лампи жовтого та блакитного кольорів, котрі покращують кольоропередачу. 

Серед основних переваг LED проєкторів: 

·        довгий термін використання, адже ресурс світлодіодів складає близько 100 тисяч годин; 

·        високі показники яскравості, деталізації зображення; 

·        знижене використання енергії, що дозволяє використовувати акумуляторні батареї для живлення проєктора;

·        доступна ціна.

Одна з популярних моделей світлодіодних проєкторів TouYinger Q9 оснащений динаміками потужністю по 5 Вт. Компактний пристрій проєктує яскраві та соковиті картинки на екран діагоналлю до 200 дюймів. Проєктор можна закріпити на будь-якій рівній поверхні, поставити на штативі чи кронштейні. 

Універсальні лазерні проєктори 

Принцип дії таких пристроїв сильно відрізняється від лампових проєкторів. При проєктуванні на основі лампи джерело світло висвітлює панель, котра дає зображення. 

Принцип дії лазерного проєктора інший — електричний струм збуджує електрони всередині газу чи кристалів. Після цього електрони змінюють орбіту навколо ядра атома, а коли повертаються до нормального стану, видають світлові фотони — саме це і фіксують наші очі. Окрім лазерів, у проєкторах встановлені дзеркала та DLP, котрі формують кінцеве зображення чи текст. 

Окрім яскравого та природнього зображення, лазерні проєктори відрізняються тривалим терміном використання. Якщо вмикати пристрій протягом 4 годин на день, то він прослужить близько 17 років. 

Лазерні проєктори поділяються на інсталяційні (для створення інсталяцій у громадському просторі) та для домашніх кінотеатрів. З другої групи привертає до себеу вагу модель Acer PL6510.

gallery-image

Проектор Acer PL6510 (DLP, Full HD, 5500 ANSI lm, LASER)

Лазерне світло дозволяє насолоджуватися реалістичними кольорами, при цьому, пристрій споживає на 30% менше енергії, якщо порівнювати з традиційними проєкторами.  

Пристрій генерує зображення на екран до 100 дюймів у форматі 1080p Full HD – картинка виглядає напрочуд реалістично. Проєктор можна використовувати не тільки в домашніх кінотеатрах, але й в аудиторіях, лекційних залах, завдяки яскравості 5500 люмен. Пристрій може працювати неперервно, 24/7, без втрати яскравості зображення.

Проєктор з різними видами матриці, ламповим чи лазерним джерелом світла, ви можете обрати в магазині ShowTime.

Теги: Як обрати оптимальний проєктор для системи домашнього кінотеатру,проєктор для системи домашнього кінотеатру,система домашнього кінотеатру,домашній кінотеатр,кінотеатр,проєктор ,Україна,LED проєктори,LED ,проєктори,Світлодіодні LED проєктори,Універсальні лазерні проєктори,лазерні проєктори,Acer PL6510,Acer ,Full HD
Автор: wikibazacom