"Недоторкана" ("Prude")

"Недоторкана" ("Prude")
304584 ПЕРЕГЛЯДІВ

Маючи шалений суспільний резонанс від оприлюднення інформації про методи роботи керівництва Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області в особі Аранчій Янини Сергіївни, за сумісництвом депутата обласної Ради від партії «Довіра», отримавши безліч дзвінків та повідомлень від пересічних громадян. ми не бачимо буть яких рухів з боку державних органів центральної виконавчої влади таких як центральний офіс Держпродспоживслужби України, обласної військової адміністрації чи правоохоронних органів НАБУ, СБУ. Прокуратури. Продовжуємо розповідати як держаний орган став годівницею для однієї окремо взятої сім’ї.

Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області знаходиться за адресою м. Полтава, вул. Воскресенський узвіз 7. За останні роки в кріслі керівника встигли посидіти майже усі члени сім’ї Аранчій.

  • Аранчій Сергій Васильович – батько; 
  • Аранчій Дмитро Сергійович – син; 
  • Аранчій Янина Сергіївна – донька (двічі)

Крилатими на шпальтах YouTube стали слова Янини Сергіївни на першій нараді після призначення, «що живете ви тут як бомжі, а ми круче прокуратури та СБУ». Важко посперечатися з таким твердженням, так як маючи 4 кримінальні справи в ДБР з приводу незаконних звільнень вони були тихенько закриті без буть якого галасу, а численні реорганізації служби для корумпованих посадовців є механізмом зачищення служби від нелояльних до Аранчій працівників. Два протоколи по корупції складені НАЗК на які прокуратура відмовилася подавати апеляційну скаргу в суд вищої інстанції. Але найбільш цікавим є епізод з розкраданням гуманітарної допомоги та порушенням кримінального провадження за ст. «Контрабанда» за заявою голови Полтавської обласної партійної організації «Слуги народу», Народного депутата України Устенко Олексія Олеговича.

Янина Сергіївна вирішила, що отриману з різних джерел гуманітарну допомогу можна безконтрольно роздавати під брендом партії «Довіра» в гуртожитках своєї матері, ректора Полтавського державного аграрного університету Аранчій Валентини Іванівни , та вбити двох зайців, і партію в період війни попіарити, і мамі рейтинг підняти, залучивши ресурси Головного управління та державних службовців які відповідно до ЗУ «Про державну службу» мають бути політично неупередженими, в робочий час виконували роботу поза межами службових обов’язків. І хоча є безліч матеріалів фотофіксації, органи досудового слідства не провели за пів року жодної адекватної слідчої дії.

Цікаво коли останній раз управління внутрішнього контролю ДПСС України заглядало до ресурсу Prozorro? навіть необізнаному громадянину стало би зрозуміло, що існують великі питання до публічних закупівель як Головного управління так і її структурних підрозділів. Ще два, три місяці і в результаті чергової реорганізації припинять своє існування лікарні та лабораторії Держпродспоживслужби в районах та шукайте вітра в полі украдені в Держави кошти.

Роками працює схема з привласнення державних коштів під час проведення весняної то осінньої диспансеризації тварин. Мільйонами гривень течуть до карманів сім’ї. А в цей час немає коштів на виплати мінімальних заробітних плат ветеринарним лікарям, змушуючи останніх писати заяви на відпустки за власний рахунок. З якого боку не подивись як не корупційна схема то привласнення коштів і так роками.

Викликає великий подив той факт, що в демократичній країні четверть століття керівництво державного органу належить одному сімейному клану, що фактично приватизувало повноваження Держави у визначеній сфері. Корупційні схеми стали предметом монетизації як процес конвертації службових повноважень в отримання неправомірних надходжень та є сенсом перебування на державній службі.

Чекаємо на відповіді!

Теги: Аранчій Сергій Васильович,Яніна Аранчій Полтава,Яніна Аранчій,Аранчій Дмитро Сергійович,Аранчій Янина Сергіївна,Симоненко Василь Іванович,Першин Юрій Едуардович,Яковенко Юрій Валентинович,Корнійчук Артур Сергійович,Каспіч Валерій Олександрович,Держпродспоживслужба у Полтавській області,Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області