Усі підрозділи системи МВС гідно протистоять ворогові – Денис Монастирський

Усі підрозділи системи МВС гідно протистоять ворогові – Денис Монастирський
286388 ПЕРЕГЛЯДІВ

Про це міністр внутрішніх справ заявив, 30 грудня, під час урочистостей з нагоди нагородження нацгвардійців і прикордонників, поліцейських і рятувальників, відомчих медиків, що самовіддано боронять нашу країну, дбають про безпеку й рятують життя українців.

«Сьогодні ми підводимо підсумок не лише року, а й певної епохи. Ми перегортаємо сторінку: сьогодні 100 років тому був заснований срср, і саме сьогодні путін бажав стати наступним царем російської імперії. До сьогодні він хотів розчавити Україну, українську націю, фактично зайти на територію інших європейських держав і до цього дня перезаснувати новий формат радянського союзу. Але у нього спочатку була одна перешкода у вигляді нашого народу і кожного з людей, які взялися за зброю, які допомагали волонтерськими зусиллями, кожного з медиків, які взялися допомагати пораненим військовим, кожного небайдужого громадянина, який виконував свій обов'язок і право бути захисником нашої держави», – сказав Денис Монастирський.

Він підкреслив, що від початку повномасштабного вторгнення рф функціонал системи підрозділів МВС змінився більш як на 80%: нині, окрім своїх звичних обов’язків, зокрема, Нацгвардія поряд із ЗСУ виконує функції оборони; прикордонники теж тримають лінію оборони на певних ділянках фронту, рятувальники під повторними обстрілами гасять пожежі і розбирають завали тисяч зруйнованих будинків.

«З честю і гордістю можу сказати, що всі представники нашої системи вистояли і продовжують показувати надзвичайно високий клас організованості, мужності і бойового духу. Ми не відступаємо, не здаємо позиції, більше того повертаємо позиції тим підрозділам, яким важко. Попереду 2023 рік, але ми не міряємо зараз роками – ми кажемо, що попереду наша перемога. Ми всі маємо докласти багато зусиль для цього, заплатимо ще більшу ціну, ніж заплатили до сьогодні. Ми вже заплатили велику ціну: це загибелі, тисячі поранених, тисячі доль, які змінилися назавжди. Але це ціна нашої незалежності, ціна безпеки Європи. І той феноменальний розворот подій, який відбувся в цьому році, розвертає світову історію. Президент Володимир Зеленський сьогодні найбільш видатний лідер світу, українські сили оборони є найбільш боєздатними на континенті, і багато найкращих епітетів сьогодні пов’язують з Україною, з нами всіма, тими, хто сьогодні виконує свій обов’язок», – промовив Денис Монастирський.

Він висловив вдячність усім присутнім у залі героям від імені Держави, Президента, Уряду і від себе особисто.

«Сьогодні тут є люди, які фактично без жодного пострілу захоплювали бойові позиції, збивали літаки і крилаті ракети, вистояли в надзвичайному тиску ворога, які рятували з під завалів і гасили пожежі, люди, які втратили своє здоров’я, але не втратили віру в нашу перемогу. Ми рухаємося вперед до нашої перемоги і однозначно її здобудемо», – переконаний Денис Монастирський.

Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто ціною власного життя наблизив нашу спільну перемогу над ворогом.

Цього дня за проявлену особисту мужність та відвагу, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя під час заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф були нагороджені близько 130 працівників підрозділів системи МВС. Міністр вручив героям орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, орден «За мужність» ІІ ступеня, орден Данила Галицького, медаль «За бездоганну службу» ІІІ ступеня; медаль «За військову службу Україні»; медаль «Захиснику Вітчизни; медаль «За врятоване життя», також було присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».

Департамент комунікації МВС України

Теги: Денис Монастирський,МВС,МВС України,міністр внутрішніх справ України