Екскерівника ДП «СЕТАМ» підозрюють у розтраті 485 млн гривень

Екскерівника ДП «СЕТАМ» підозрюють у розтраті 485 млн гривень
348315 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишньому генеральному директору ДП «СЕТАМ»  Віктору Вишньову повідомили підозру у  організації розтрати понад 485 млн гривень арештованого майна. Про це повідомляє НАБУ.

Вишньов, який наразі обіймає посаду в Державній службі морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства, підозрюється за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК. За даними слідства, підозрюваний упродовж 2017-2018 років запропонував голові АРМА запровадити корупційну схему з реалізації арештованого майна.  Мова йшла про встановлення контролю за всіма процесами у АРМА — від моменту передачі речових доказів АРМА до їхнього продажу за заниженою вартістю на підконтрольній торговій площадці наперед визначеним компаніям.

Посадовці АРМА готували обґрунтування належності відповідних арештованих активів до таких, яким важко управляти, зберігати або ж воно швидко псується і може втратити свою вартість. Це майно оцінювалось, проте вартість вказувалась суттєво нижчою за ринкову. Вишньов забезпечував проведення електронних торгів з метою реалізації речових доказів за заниженими цінами та створення необхідних умов для перемоги заздалегідь визначених юридичних осіб.

Вже встановлено чотири епізоди злочинної діяльності: продаж трьох земельних ділянок на Одещині, які були придбані для будівництва магазинів торгівельної мережі «Ашан» (реальна вартість яких була зменшена у 18 раз);  продаж 2,6 тис. тонн піску річкового середньої та дрібної крупності на Київщині (зменшено вартість більше ніж у 6 разів порівняно з ринковою); продаж понад 4,5 тис. тонн карбаміду (вартість зменшено майже в 5 разів); продаж зерна, крупи та олійних культур (зменшено вартість у 4 рази).

Загалом слідство встановило причетність до злочинного угрупування 11 осіб. Раніше про підозру повідомлено 9 особам, серед яких колишній голова АРМА, начальник управління менеджменту активів центрального апарату АРМА, спеціаліст відділу з розвитку підприємства ДП «Сетам», оцінювач, засновник та директор приватної компанії.

368.media

Теги: СЕТАМ,Віктор Вишньов,АРМА ,Ашан