Сьогодні кандидати на зайняття посади директора НАБУ проходять своє перше тестування. Тим часом уже є помітні і не зовсім доброчесні

Сьогодні кандидати на зайняття посади директора НАБУ проходять своє перше тестування. Тим часом уже є помітні і не зовсім доброчесні
322329 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні кандидати на зайняття посади директора НАБУ проходять своє перше тестування. Тим часом уже є помітні і не зовсім доброчесні. Трохи докладніше про кожного з них:

1. Бодров Єгор Євгенович народився 26 січня 1980 року у місті Києві. Має дружину Бодрову Лесю і 5 дітей — сини Єгор, Гордій, Макар та Кирило та дочку Олександру.  У 2001 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю «Правознавство», отримавши кваліфікацію юриста. З 1997 по 2015 рік проходив службу в органах внутрішніх справ на посадах молодшого, середнього та старшого начальницького складу слідчих та оперативних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. З 2016 року по вересень 2020 року займався адвокатською діяльністю. Власник адвокатського бюро «Бодрова». Вів гучні справи депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, у результаті замаху на якого загинув його маленький син та справу щодо рейдерського захоплення ТРЦ “Sky Mall”. 16 вересня 2020 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1112-р Бодрова Є. Є. призначено заступником Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

2. Віталій Власюк - заступник голови Київської обласної військової адміністрації. Раніше працював адвокатом. Захищав компанію “Алтаюр”, що у 2017-2019 роках надавала сервери для розміщення інформації з реєстру декларацій. При цьому вартість оренди перевищувала вартість самого орендованого обладнання, тому у 2020 році контракт щодо оренди обладання у "Алтаюр" не було підписано, а можливу змову колишнього керівництва НАЗК та компанії розслідує НАБУ. 

Компанія подала до суду не погодившись з тим, що контракт не було продовжено, а їхні сервери – арештовані. 4 листопада Верховний Суд підтвердив рішення попередньої інстанції - вимоги Алтаюр визнані безпідставними. Захищаючи Алтаюр, під час конституційної кризи у 2020 році Власюк публічно закликав стерти всю інформацію з арештований серверів - це мільйони декларацій чиновників.  

Минулого року Власюк опублікував на своїй сторінці у Facebook дружнє поздоровлення з Днем народження Віталія Сердюка - адвоката Віктора Януковича. Проте наразі допис видалено або доступ до нього обмежено.  

Брат-близнюк Віталія Власюка - Владислав Власюк - наразі обіймає посаду радника Офісу Президента, працює в межах санкційної групи Єрмака-Макфола. 

3. Анатолій Новак - колишній заступник голови НАБУ, який був звільнений Артемом Ситником 22 листопада 2021 року. Новак оскаржував своє звільнення у скандальному, але вже ліквідованому ОАСКу.    

4. Семен Кривонос - переможець конкурсу на керівника Одеського осередку НАБУ, проте через скандали навкого його незаконних статків не був призначений. До конкурсу в НАБУ обіймав посаду посаду першого заступника керівника одеської митниці. Зараз є головою Державної інспекції архітектури та містобудування (колишнє ДАБІ).

5. Станіслав Дікій - власник адвокатського об’єднання “Бона фіде груп» разом з Максимом Говорухою, з яким представляють сторону захисту у корупційному кейсі - справі Альперіна. До того як стати адвокатом Дікій працював у Нацполіції, обіймаючи посаду начальника відділу Головного слідчого управління в Миколаївській та Одеській областях. Хоча мав бути люстрованим, бо в часи Януковича працював заступником начальник управління МВС на Луганщині. 

6. Юлія Яцик - депутатка Верховної Ради від Слуги Народу. За даними Чесно, Яцик не побачила порушення антикорупційного законодавства, взявши у помічники свого бізнес-партнера. 25 жовтня повідомила про вихід з партії, але продовжує залишатись у фракції СН.

7. Олексій Шевчук - скандальний адвокат, з 2017 року партнер адвокатського об`єднання Barristers. Він захищає/захищав низку фігурантів справ НАБУ та інших одіозних осіб, таких як Оленксандр Онищенко, Ілля Кива, Ярослав Кашуба, Борислав Розенблат, Олег Бахматюк та інші.

Теги: Олексій Шевчук,Юлія Яцик,Станіслав Дікій , семен кривонос,Анатолій Новак,Віталій Власюк,Бодров Єгор Євгенович,НАБУ ,Бодров Єгор НАБУ,Бодров Егор,директор НАБУ,Бодров Егор НАБУ,Бодров НАБУ,Бодров ,Бодров Е.Е,Бодров Є.Є