Український адвокат з сумнівним минулим захищає в суді російського торговця наркотиками

Український адвокат з сумнівним минулим захищає в суді російського торговця наркотиками
65131 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кому війна, а кому й мати рідна. На жаль, ця приказка під час повномасштабної війни з росією лише зайвий раз підтверджує свою актуальність. Гроші та перспектива вигоди часто перетягують і найкращих представників суспільства на темний бік. Що вже казати про інших – тих, хто і до війни не дуже дружив із законом.

Наприклад, Роман Берковський, український адвокат, народжений в Росії. Саме він вже довгі роки захищає одіозного лідера російського наркокартелю “Химпром” – Олександра Щипцова. Останній зараз перебуває в київському СІЗО, затриманий українськими силовиками.

Лише коротка довідка про біографію нового клієнта Берковського на будь-якого притомного адвоката справила б потрібне враження і призвела б до відмови захищати такого персонажа в суді.

Якщо дуже стисло – Щипцов, якого взявся адвокатувати Берковський, є засновником та багаторічним лідером російського наркокартелю “Химпром” з місячними оборотами в десятки мільйонів доларів та потужною мережею збуту в Україні зокрема.

Крім торгівлі власне наркотиками Щипцов незаконно отримав українське громадянство та декілька фальшивих паспортів. Перебував у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу. І це далеко не все “подвиги”.

Адвокат зі темним минулим

Однак, як бачимо, такий послужний список не злякав адвоката Романа Берковського. Причин може бути багато. Якщо  - зокрема те, що сам пан адвокат не цурається порушувати закон і брати участь в сумнівних оборудках.

Розпочавши свій трудовий шлях скромним працівником ЖЕКу в Печерському районі Києва, Берковський, очевидно, швидко розчарувався в такому виді діяльності і вже з 2011 року починає практикувати індивідуальну адвокатську діяльність.

Вже через кілька років, а саме в 2016 році молодий адвокат фігурує обвинуваченим у кількох кримінальних впровадженнях. Мабуть, із захистом не склалося майже одразу, то ж Берковський вирішив спробувати щастя в царині криміналу – злочин було скоєно вже через рік після початку карʼєри адвоката – в 2012 році.

Берковський є обвинуваченим  у рамках кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.11.2016 за № 42016000000003153  у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів) передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 368 КК України

Наш герой обвинувачувався в тому, що у жовтні - листопаді 2012 року шляхом обману, з використанням підроблених документів, у злочинній змові з двома спільниками заволодів земельною ділянкою, що належить територіальній громаді м. Києва за результатами протиправного набуття права власності на будівлі, розташовані на цій ділянці, тобто, у злочинах, передбачених ст. ст. 190 ч. 4, 358 ч. 4 КК України.

І це далеко не повний список впроваджень проти Романа Берковського. Він є (або був) фігурантом багатьох подібних справ (42014100000001671 (42016000000003153 було виділене з 42014100000001671) Майже всюди роль була однакова - підроблені документи, незаконне заволодіння земельними ділянками, завдані збитки державі у особливо великих розмірах.

Окрім цього Берковський засвітився в єдиному реєстрі боржників.

Ще в 2016 році Берковський разом із своїм одіозним підзахисним з “Химпрома” позивалися до Центрального управління Державної міграційної служби, вимагаючи визнати протиправним та скасувати раніше винесене рішення щодо Щипцова.

З останнього - Берковський фігурує у статусі обвинуваченого в кримінальній справі, яка зараз розглядається по суті – останнє засідання відбулося в жовтні 2022 року. Цікаво і дуже промовистим є те, що в цьому процесі Берковського захищає його дружина Олена – теж адвокатка.

Тачки, дві контори і впливова рідня

Очевидно, що діяльність у статусі адвоката, готового на все, оплачувалася, куди краще ніж робота в непримітному ЖЕК. Роман створив дві адвокатські контори до яких теж багато запитань – наприклад протягом довгого часу не подають фінансову звітність.

До речі, в 2021 році проти однієї з контор, а саме “Брок Партнерс позивався в Господарському суді міста Києва Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Фонд вимагав стягнення грошових коштів в розмірі 672 186, 34 грн. за договором про надання послуг з проведення комплексного аналізу неплатоспроможності Публічного акціонерного товариства «Міський Комерційний Банк» та Акціонерного товариства «Профін Банк» від 30.08.2019 та зобов`язати відповідача повернути позивачу всі документи (їх копії) та матеріали.

Примітно, що позов було повністю задоволено судом і компанія Берковського змушена була виплатити кошти позивачу.

Окрім цього, як і належить молодим та успішним, Берковський не цурається дорогих автомобілів. Тут і Nissan Murano, і Audi A5, і PORSCHE CAYENNE. Найскромніша з машин, якою будь-коли володів Берковський - Ford Fiesta.

Щодо оточення адвоката Берковського, то його родичі не менш цікаві ніж він сам. Його дружина Олена, починала свою карʼєру як фізособа-підприємець. Однак невдовзі теж стала адвокаткою. Її батько - Корнюшкін Микола довгий час працював у СБУ, а вийшовши на пенсію теж почав займатися адвокатурою і навіть у деяких процесах працював спільно з дочкою. А сестра дружини Берковського – Андрієнко Наталя – працює не аби де, а у Верховному суді України на досить високій посаді.

Можна припустити, що саме такі міцні та впливові родинні звʼязки і допомагають Роману Берковському й досі залишатися чинним адвокатом і захищати в розпал війни російських наркоторговців на кшталт Олександра Щипцова, замість того щоб бути вигнаним з ганьбою з професії.

Теги: Роман Берковський,Берковський,Україна, Химпром,Олександр Щипцов,Щипцов,Український адвокат,адвокат,Український адвокат захищає в суді російського торговця наркотиками,російський торговець наркотиками,наркотики,торговець наркотиками,Росія,Інтерпол,СІЗО,Державна міграційна служба ,Державна міграційна служба України,Фонд гарантування вкладів фізичних осіб,суд ,Брок Партнерс ,Київ,Профін Банк,Міський Комерційний Банк,Акціонерне товариство «Профін Банк»,Акціонерне товариство Профін Банк,Акціонерне товариство ,Ford Fiesta,Ford,Fiesta,Nissan Murano. ,Murano,Audi A5,Audi,Nissan,Porsche Cayenne,Cayenne,Porsche ,Корнюшкін Микола,Корнюшкін ,СБУ, СБ України, Служба Безпеки, Служба Безпеки України,Андрієнко Наталя,Андрієнко ,Верховний суд,Верховний суд України,суд
Автор: wikibazacom