В Україні арештували майно російського олігарха на майже 2 мільярди гривень

В Україні арештували майно російського олігарха на майже 2 мільярди гривень
33702 ПЕРЕГЛЯДІВ

СБУ продовжує виявляти і блокувати активи представників прокремлівських корпорацій, які причетні до фінансування війни проти України. У результаті слідчо-оперативних дій спільно з детективами БЕБ встановлено місцезнаходження підпільних складів РФ, де зберігали понад 160 тис. тонн української залізної руди.

Про це у вівторок, 27 грудня, повідомила у фейсбуці пресслужба Служби безпеки України.

Приховану сировину виявили на території декількох морських портів України. Загальна вартість вилучених корисних копалин становить майже 2 млрд грн.

Встановлено, що знайдена партія залізної руди належить компанії російського олігарха, який входить до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва кремля Алішера Усманова.

Після 24 лютого цього року на нього накладені санкції РНБО України, США та Євросоюзу.

За оперативною інформацією, приховану сировину представники країни-агресора намагались нелегально переправити морськими суднами на територію росії. Після цього корисні копалини планували передати на потреби металургійної галузі та воєнно-промислового комплексу РФ для забезпечення потреб російських окупаційних угруповань. Втім, співробітники СБУ зірвали ці плани москви.

За матеріалами Служби безпеки на вилучене майно накладений арешт, вирішується питання щодо його передачі до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Тривають комплексні заходи для виявлення всіх прихованих активів російських олігархів, причетних до підготовки і проведення повномасштабної агресії проти України.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ спільно з детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Джерело

Теги: В Україні арештували майно російського олігарха,майно російського олігарха,майно,олігарх,Росія,російський олігарх,Україна ,СБУ, СБ України, Служба Безпеки України, Служба Безпеки,Алішер Усманов,Алішер Усманов Вікіпедія,ЄС,Європейський Союз,РНБО України, США ,РНБО,Євросоюз,Сполучені Штати,Сполучені Штати Америки,Америка, Офіс Генерального прокурора,Офіс Генерального Прокурора України, Генеральний прокурор,Генеральний прокурор України ,ГПУ,АРМА,Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА)
Автор: wikibazacom