Нічна "бавовна" в Токмаку і Кам'янці на Запоріжжі: що відомо (відео)

Нічна "бавовна" в Токмаку і Кам'янці на Запоріжжі: що відомо (відео)
272407 ПЕРЕГЛЯДІВ

На окупованих територіях Запорізької області ніч минула неспокійно: ЗСУ відправили на "концерт Кобзона" російських окупантів, що засіли в Токмаку, та відмінусували батарею С-300, яка гатила по обласному центру.

Про нічну "бавовну" у Токмаку близько шостої ранку 27 грудня повідомило регіональне інформаційне агентство "Мелітополь". Попередньо заявлено про чотири вибухи у місці розташування російських "мобіків". Також оприлюднено відео з місця подій, на якому чутно удари і видно спалахи.

Приблизно у той же час соратник офіційної особи Нікопольської РВА Євгена Євтушенка, автор популярного запорізького каналу "Непосредственно Gachi" поінформував про влучний удар ЗСУ в окупованій Кам'янці, а також про знищення установки С-300, з якої ворог уночі обстрілював Запоріжжя.

Варто зауважити, що Токмак і Кам'янка – важливі логістичні вузли окупантів на Запорізькому напрямку.

За останні декілька місяців російські війська майже повністю оточили укріпленнями та окопами тимчасово окуповане українське місто Токмак. Хронологію зведення оборонних ліній у цій місцевості показав за допомогою супутникових знімків аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI) Бреді Афрік.

Аналогічну мережу фортфікацій станом на кінець грудня росіяни побудували і навколо тимчасово окупованої Кам'янки, яка стоїть на перетині декількох важливих трас, що сполучають поточну лінію фронту на Запоріжжі з логістичними "хабами" ворога – Бердянськом і Маріуполем.

 

Водночас українські бійці продовжують вибивати окупантів з південних земель. У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 27 грудня підтверджено ураження зосередження живої сили російських загарбників біля Новобілозерки Василівського району Запорізької області, яке сталось 25 грудня. Втрати противника склали до 100 військовослужбовців мертвими та пораненими. Серед них – 15 співробітників ФСБ рф.

stopcor.org

Теги: бавовна,Токмак ,ЗСУ , війна в Україні