Вилучили мільйон доларів: на Закарпатті викрили нарколабораторію, у якій працювали правоохоронці

Вилучили мільйон доларів: на Закарпатті викрили нарколабораторію, у якій працювали правоохоронці
275484 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Закарпатті працівники ДБР виявили нарколабораторію та вилучили товар на мільйон доларів.

Про це повідомили в Telegram-каналі Державного бюро розслідувань.

Підозрюють, що до складу угруповання входили як цивільні, так і працівники правоохоронних органів, повідомили в ДБР. В організації бізнесу підозрюють трьох мешканців Закарпаття.

"Лабораторію облаштували у підвалі приватного будинку на околиці одного з селищ Ужгородського району. Потужності лабораторії дозволяли виготовляти психотропи у досить великих обсягах. В середньому синдикат виготовляв до 25 кг наркотичних речовин на тиждень", — йдеться в повідомленні. За попередніми оцінками ДБР, місячний обіг угруповання міг становити від одного до двох мільйонів доларів. За версією правоохоронців, наркотики відправляли у різні регіони України через дилерів або через соціальні мережі.

В ході проведення 53 обшуків в різних регіонах України вилучили близько 2,5 тонни прекурсорів, 5 одиниць зброї, 14 автомобілів, близько 30 кг наркотиків.

Правоохоронці затримали 13 людей. Їм повідомили про підозру в участі в злочинній організації, незаконному виробництві, зберіганні та збуті наркотичних засобів, а також контрабанді наркотичних засобів. За цими ж статтями повідомили про підозру ще трьом людям, які наразі перебувають за кордоном. Санкції статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що поліцейські Дарницького району столиці затримали чоловіка за продаж наркотиків та психотропів. 40-річний фігурант налагодив в столиці наркобізнес та збував киянам з рук в руки амфетамін та канабіс. Під час обшуків правоохоронці вилучили в нього більше 50 згортків із забороненими речовинами. Затриманому може загрожувати до десяти років позбавлення волі.

stopcor.org

Теги: ДБР ,нарколабораторія,наркотики,Закарпаття