Російські найманці готуються обстріляти Білорусь, щоб звинуватити Україну, – ЦНС

Російські найманці готуються обстріляти Білорусь, щоб звинуватити Україну, – ЦНС
320297 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найманці так званої ПВК "Ліга", яка входить до складу ПВК "Вагнер", прибули на кордон з Україною, щоб підготувати провокацію з обстрілом Білорусі.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Найманці розділені на дві групи (80-90 осіб) й прибули в район села Крупейки (Лоєвський район, Гомельська область) для виконання завдань. В розпорядженні груп перебуває легкоброньована техніка і тентовані вантажні автомобілі. Групи посилені інженерними підрозділами", - йдеться у повідомленні.

Нацспротив зауважив, що водночас Білорусь запровадила тимчасове обмеження на в'їзд та вхід у межах прикордонної смуги Лоєвського району.

Раніше ці найманці у вересні вже знаходилися на території Білорусі для організації провокації з використанням української військової форми, яка була захоплена на складах в Херсонській області. Саму форму привезли на територію білоруського приватного охоронного підприємства "ГардСервіс".

"Зауважимо, що "ГардСервіс" не просто приватне охоронне підприємство. Воно є першим подібним підприємством в Білорусі й створено спеціальним указом Олександра Лукашенка у 2019 році. Базуються "охоронці" на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців", - розповідають у Центрі нацспротиву.

stopcor.org

Теги: Вагнер,ЧВК Вагнер, війна в Україні,Білорусь,ЦНС