Путін наказав Кадирову вбити Зеленського на початку війни - WSJ

Путін наказав Кадирову вбити Зеленського на початку війни - WSJ
323437 ПЕРЕГЛЯДІВ

Операція мала б відбутися ще у лютому місяці, але Кадиров зазнав поразки і розпочав в Чечні приховану мобілізацію, де чоловікам пропонували до 300 тисяч рублів за місяць участі у війні.

Про це повідомляє міжнародне видання The Wall Street Journal із посиланням на представників української розвідки та СБУ.

У статті наводяться слова секретаря РНБО України Олексій Данілова, який сказав, що передбачувана посада президента, високопоставлене та бажане завдання були "своєрідним бонусом, який вони призначили Кадирову".

Видання послалося на дані української розвідки і повідомило, що за три тижні до повномасштабного вторгнення Путін викликав Кадирова до Москви для "вироблення стратегії". Вже 25 лютого кадировці зайшли до України трьома колонами бронетехніки.

Путін наказав Кадирову вбити Зеленського - WSJ

Першу з трьох груп кадировців майже повністю було знищено на підступах до Києва. Дві інші були вимушені перегрупуватися та припинити наступ, так і не дійшовши до української столиці.

Після поразки своїх бойовиків Кадиров доручив розпочати приховану мобілізацію. У статті йдеться про те, що чеченські чиновники та релігійні лідери у громадських місцях, наприклад, спортзалах та ігрових клубах пропонували до 300 тисяч рублів на місяць за участь у війні.

Повідомляють, що вербували "найбільш вразливих". Зокрема, йдеться про чоловіків із боргами, судимостями та тих, кого вважали геями та погрожували їм ув’язненням.

Потім бойовики Кадирова взяли на себе іншу роль – вони контролювали, аби російські солдати не могли втекти з фронту.

Також, журналісти WSJ згадали про відносини Кадирова з путіним. Зазначають, що російський диктатор "протягом десятиліть витрачав величезний російський бюджет на підтримку" лідера Чечні та зміцнення його впливу в регіоні. Анонімний ексчиновник Кремля розповів журналістам, що путін спілкується з Кадировим особисто, а не через помічників, як це зазвичай відбувається з іншими російськими губернаторами.

stopcor.org

Теги: Кадиров, путин, Володимир Зеленський, війна в Україні