Хабарник і екскерівник управління водних ресурсів нижнього Дніпра Андрієнко працював на окупантів

Хабарник і екскерівник управління водних ресурсів нижнього Дніпра Андрієнко працював на окупантів
337241 ПЕРЕГЛЯДІВ

Екскерівнику Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра Ігорю Андрієнку заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК). Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Під час окупації Херсонської області підозрюваний почав співпрацювати з ворогом. Він добровільно очолив так зване «державне унітарне підприємство «Басейнове управління водних ресурсів Херсонської області».

Підприємство було створене окупаційною владою для контролю над стратегічними об’єктами, що належать до сфери управління Державного агентства водних ресурсів України, у тому числі Північно-Кримський канал.

На загальних зборах з працівниками  управління  підозрюваний повідомив про створення «нової» організації, яка діятиме за законодавством рф. На псевдопосаді, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, підозрюваний вживав заходів для відновлення роботи Краснознамянського каналу та подачі води до ТОТ АР Крим.

Нагадаємо, що 12 січня 2021 року правоохоронці на хабарі затримали начальника Херсонського обласного управління водних ресурсів Ігоря Андрієнка. Чиновник через посередника отримав 39 тис. гривень. З СІЗО він вийшов під заставу.  У квітні 2021 року справу передали до суду.

368.media

Теги: Ігор Андрієнко,управління водних ресурсів нижнього Дніпра, окупанти, війна в Україні