Корупція в ДСНС

Корупція в ДСНС
50486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сергій Крук почуває себе дуже впевнено, неприкрито займаючись корупційними оборудками. Впевнено, бо має потужний “дах” в Офісі президента.

«Харчовий ланцюжок», який веде до ОП, виглядає так: Крук – заступник міністра МВС Євген Єнін – заступник голови ОП Олег Татаров – очільник ОП Андрій Єрмак.

Саме могутній «дах» у вигляді Єрмака розв’язав Круку руки і зробив його недоторканим, не дивлячись на скандал, який спричинило повідомлення СБУ про розгалужену злочинну організацію в в системі ДСНС.

Олександр Чекригін, начальник Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям. Саме в нього СБУ нещодавно робила обшуки. Перший заступник Максим Грицаєнко, він головний підозрюваний у слідства СБУ, саме на нього “заточений” увесь корупційний ланцюжок, який зараз розслідує Служба безпеки.

Найбільше проявів корупційної діяльності керівництва Служби журналісти відстежують на вотчині Крука – Рівненщині.

Наприклад, третій державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС у Рівненській області 17 листопада за результатами тендеру замовив ФОП Мельник Ірина Миколаївна промислові пралку та сушилку для спецодягу за 1,27 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Єдиний конкурент пропонував такий самий комплект у півтора раза дешевше – за 856 тис грн. Замовник вирішив, що це «аномально низька ціна». У відповідь фірма вказала, що п’ять інших підрозділів ДСНС замовили їй такі ж самі комплекти без монтажу по 556–590 тис грн. І пояснила, що запропонована нею ціна у 856 тис грн не просто не є аномально низькою, а навіть вища від попередніх торгів (подробиці оборудки).

Або там же, на Рівненщині, навчальну башту для проведення занять особового складу пожежно-рятувальних підрозділів замовили за 2,8 мільйона гривень, хоча столичне управління ДСНС замовляло таку саме башту за 1,5 млн. Може, саме через небажання встрявати у ці корупційні оборудки поплатився своєю посадою голова київського главку, про що мова піде нижче. Отже, у Рівному башту цю замовили практично за вдвічі більшу ціну. Будівельна кампанія, в яку замовили башту для рівненських рятувальників – ТОВ Будівельна кампанія «Лайфбуд» — належить Віталію Ковалю, голові ОДА і другу Крука.

Джерело

Теги: Корупція в ДСНС,Корупція , ДСНС,Україна,Єрмак, Андрій Єрмак , Єрмак Вікіпедія , Андрій Єрмак Вікіпедія ,Сергій Крук,Крук,Олег Татаров,Татаров,МВС Євген Єнін,МВС Єнін,МВС ,ОП Андрій Єрмак,ОП Єрмак,ОПУ Андрій Єрмак,ОПУ Єрмак,Офіс Президента України Андрій Єрмак,Офіс Президента України Єрмак,Офіс Президента Андрій Єрмак,Офіс Президента Єрмак,Офіс Президента України , Офіс Президента України,ОП,ОПУ, СБ України, Служба Безпеки України, Служба Безпеки,Максим Грицаєнко,Грицаєнко,Мельник Ірина Миколаївна,Мельник Ірина ,Мельник ,ГУ ДСНС у Рівненській області,ГУ ДСНС ,ДСНС у Рівненській області,Лайфбуд,Віталій Коваль,Коваль,ТОВ Будівельна кампанія «Лайфбуд»,ТОВ Будівельна кампанія Лайфбуд,Будівельна кампанія «Лайфбуд»,Будівельна кампанія Лайфбуд,Будівельна кампанія
Автор: wikibazacom