МАГАТЕ направить постійні місії на всі АЕС в Україні

МАГАТЕ направить постійні місії на всі АЕС в Україні
58338 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародне агентство з атомної енергії найближчим часом збирається направити постійні місії на всі атомні станції в Україні.

Шмигаль зустрівся з директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі під час його візитку до Парижа.

"Рафаель Гроссі повідомив, що найближчим часом МАГАТЕ направить технічні постійні місії на всі атомні станції в Україні. Незалежні експерти організації будуть працювати на Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також на Чорнобильській АЕС. Це значно підвищить технічну й технологічну безпеку", - написав він.

За його словами, місії мають убезпечити станції та фіксувати всі можливі спроби зовнішніх впливів, зокрема обстріли з боку росіян.

Шмигаль також підкреслив, що демілітаризація Запорізької АЕС - це пункт №1 мирного плану, який запропонував президент Володимир Зеленський.

Прем'єр міністр та директор МАГАТЕ проговорили кроки, необхідні для демілітаризації ЗАЕС. Шмигаль додав, що потрібно якнайшвидше припинити незаконні дії РФ щодо української станції.

Нагадаємо, нещодавно МАГАТЕ провело місії з ядерної безпеки на Хмельницькій та Рівненській АЕС.

Окрім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що Україна з МАГАТЕ рухаються крок за кроком до встановлення зони ядерної безпеки навколо Запорізької АЕС.

Джерело

Теги: МАГАТЕ ,місія,АЕС ,Україна,Шмигаль, Денис Шмигаль,Денис Шмигаль Вікіпедія,Шмигаль Вікіпедія,Париж,директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі ,директор МАГАТЕ Гроссі ,директор МАГАТЕ ,МАГАТЕ Рафаель Гроссі ,МАГАТЕ Гроссі ,Рафаель Гроссі ,Гроссі ,МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі,Рафаель Маріано Гроссі,Запорізька АЕС, Рівненська АЕС, Хмельницька АЕС, Південноукраїнська АЕС, Чорнобильська АЕС,Володимир Зеленський,Зеленський,Володимир Зеленський Вікіпедія, Зеленський Вікіпедія, Володимир Олександрович Зеленський,Президент Володимир Зеленський ,Президент Зеленський ,Президент ,Президент України Володимир Зеленський ,Президент України Зеленський ,Президент України ,ЗАЕС,РФ , Російська агресія , Російська Федерація,Росія,демілітаризація Запорізької АЕС,демілітаризація
Автор: wikibazacom