Директору департаменту комунальної власності Києва висунули нову підозру

Директору департаменту комунальної власності Києва висунули нову підозру
360355 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директору департаменту комунальної власності Києва Андрію Гудзю та його першому заступнику Олегу Шмуляру в службовій недбалості, внаслідок якої столична громада недоотримала понад 1,1 млн гривень за оренду майна (ч. 2 ст. 367 КК).

Між департаментом комунальної власності та приватною фірмою був укладений договір про оренду цілісного майнового комплексу «Ринок «Рибалка», розташованого на вул. Набережне шосе.  При цьому орендна плата становила близько 110 тис. гривень за місяць.

Надалі на підставі звернення орендаря посадовець створив комісію для перевірки стану цілісного майнового комплексу. За результатами перевірки були складені акти про неможливість використання орендарем цього майна через проведення робіт з ліквідації наслідків зсуву ґрунту на торгівельні павільйони. Зазначені акти стали підставою для припинення нарахування орендної плати з грудня 2018 року по жовтень 2019 року.

Разом з тим, встановлено, що складення таких актів не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів в частині придатності об’єкта до оренди належать до компетенції суду.

Крім того, з’ясувалося, що під час проведення робіт з ліквідації наслідків зсуву ґрунту розібрано та демонтовано комунальне майно — металоконструкції, павільйон та паркан. Однак, як встановило слідство, потреби у знятті устаткування ринку не було, а отже у період з жовтня 2018 року по жовтень 2019 року цілісний майновий комплекс міг використовуватися за цільовим призначенням.

368.media

Теги: департамент комунальної власності Києва,Андрій Гудзь