Малоймовірно, що Білорусь доєднається до російського вторгнення в Україну – Інститут вивчення війни

Малоймовірно, що Білорусь доєднається до російського вторгнення в Україну – Інститут вивчення війни
322000 ПЕРЕГЛЯДІВ

Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну разом з російською армією. Окупантам не вдалося дотиснутися диктатора країни Олександра Лукашенка.

Таку думку виразили аналітики ISW у своєму новому зведенні.

Зараз росія і Білорусь проводять інформаційні операції, які припускають те, що білоруські сили можуть доєднатися до російського вторгнення, але головна мета цієї операції - утримувати на кордоні з РБ частину українських військ, щоб вони не воювали на інших напрямках.

"Надзвичайно малоймовірно, що Білорусь вторгнеться в Україну в осяжному майбутньому, незалежно від перебігу цих інформаційних операцій. Білоруське втручання в Україну, крім того, не зможе зробити більше, ніж тимчасово відтягнути українські сухопутні сили від інших частин театру дій, враховуючи вкрай обмежену ефективну бойову потужність у розпорядженні Мінська", - йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що Кремлю досі не вдалося дотиснути Лукашенка, щоб повністю взяти контроль над його країною та армією. Поїздка голови міноборони рф Сергія Шойгу 3 грудня теж була спробою дотиснути білоруського диктатора.

Водночас після передачі своїх боєприпасів та техніки на війну з Україною у Білорусі залишилися обмеженні ресурси для того, щоб самій брати участь у війні.

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що Міністерство оборони Білорусі оголосило про початок перевірки бойової готовності своєї армії.

stopcor.org

Теги: ISW,Білорусь,Інститут вивчення війни, війна в Україні,росія