Вінницький завод експортував деталі для військової техніки рф

Вінницький завод експортував деталі для військової техніки рф
294734 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українське підприємство викрили на експорті комплектуючих до військової техніки рф. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Після початку військової агресії один із вінницьких машинобудівних заводів продовжив співпрацю із країною-агресором.

В умовах воєнного стану керівництво заводу налагодило поставки комплектуючих для ремонту та обслуговування машинобудівної галузі. Це шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання, які використовуються у військовій техніці.

Для реалізації протиправної схеми залучено ряд підконтрольних суб’єктів господарювання, з використанням яких через Румунію, Туреччину та Казахстан ввозилися комплектуючі на територію рф.

З метою обходу фінансових обмежень та виведення безготівкових коштів з рф використовувалися банківські рахунки, відкриті у фінансових установах країн ЄС. У такий спосіб протягом року експортовано комплектуючі, які використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 млн гривень.

Правоохоронці провели обшуки в офісних приміщеннях групи компаній та за місцями проживання причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб.  Відкрита справа за ч. 1 ст. 111-2 КК.

368.media

Теги: вінницький машинобудівний завод,Вінницький завод,деталі для військової техніки,військова техніка рф