Голова ради суддів Моніч заявив про незаконність призначення голови одного з київських судів

Голова ради суддів Моніч заявив про незаконність призначення голови одного з київських судів
28780 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова Ради Суддів України Богдан Моніч заявив про незаконність призначення головою Подільського районного суду Києва Марини Шаховніної.

Про це він заявив , відповідаючи на запитання журналіста Lenta.UA під час засідання Судового Форуму XI, що проходить у Києві.

Йдеться про Марину Шаховніну, яка у 2012 році указом Віктора Януковича була призначена суддею Подільського райсуду Києва. І хоча термін її повноважень минув у 2017 році, вона не лише продовжила працювати в суді, а й у 2021 році стала... головою суду.

«На це може вплинути лише Вища рада правосуддя. Але після нашої з вами розмови я займуся цим питанням більше, у мене, на жаль, немає таких повноважень. Напевно варто звернути увагу суддів Вищої Ради правосуддя на це питання», - сказав Моніч.

«На мою особисту думку, вона перебуває на своїй посаді всупереч рішенню ради суддів», - додав Моніч.

Шаховніна відмовилася відповідати журналісту на те, чому знаючи, що вона не має права обіймати адмінпосаду голови суду, як суддя, яка не має повноважень на здійснення правосуддя, вона не подає заяву про звільнення з посади у зв'язку з неможливістю обіймати цю посаду у зв'язку із законодавчими обмеженнями. Суддя попросила написати запит щодо цього питання на її ім'я.

Джерело

Теги: Голова ради суддів Моніч ,Моніч,незаконність призначення голови одного з київських судів,Богдан Моніч,Україна,Суд,Суддя,Подільський районний суд Києва Марина Шаховніна,Подільський районний суд Києва Шаховніна,Подільський районний суд Києва ,суд Києва ,Київ ,Марина Шаховніна,Шаховніна,Віктор Янукович,Янукович,XI Судовий форум ,Судовий форум,Судовий форум 2022
Автор: wikibazacom