Архієпископ Баришівський Віктор (Коцаба): "День Збройних сил України: служіння заради правди та перемоги над ворогом"

Архієпископ Баришівський Віктор (Коцаба): "День Збройних сил України: служіння заради правди та перемоги над ворогом"
63688 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом майже 30 років, починаючи з 1993 року, 6 грудня в Україні відзначається День Збройних сил України. Щороку професійне свято українських військовослужбовців проходило у святкових заходах та під урочисті промови, але для багатьох все таки залишалось непомітним. Нині ж професійне свято української армії увінчується щирою вдячністю мільйонів українців та тихими щоденними слізними молитвами за наших воїнів.

Сьогодні до українських військових прикута увага всього цивілізованого світу. Безстрашною мужністю, готовністю захищати кожен клаптик рідної землі ціною власного життя та набутим професіоналізмом наших захисників захоплюються всюди. Самовіддані подвиги та хоробрість наших воїнів уже стали легендою. І найголовніше – сьогодні всі наші молитви за вас, адже вашими руками виборюється безцінне право на життя у мирній, незалежній і вільній Українській Державі.

Українська Православна Церква з перших днів вторгнення російських військ на територію суверенної України благословила своїх синів і доньок на захист рідної Батьківщини. Виконуючи благословіння Церкви та нашого Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, усвідомлюючи громадянський обов’язок перед Державою, тисячі православних українців стали на захист своїх домівок, родин та рідної землі. 

В сьогоднішній день ми дякуємо Богові за Його повсячасну допомогу нашій армії у цей надскладний час. За ці місяці війни, як свідчать українські військові, коли здавалося б уже втрачена будь-яка надія на виживання – Господь показує вихід, посилає підтримку через друзів, однодумців та навіть через незнайомих людей. В цьому і полягає справжня сила нашої спільної молитви – молитви Церкви Христової за всіх і кожного. Адже Господь завжди на стороні правди, істини та справедливості.

З почуттям глибокої поваги схиляємо сьогодні наші серця перед захисниками України та невпинно дякуємо за відважне служіння заради перемоги над ворогом. Низький уклін тим, хто виборює для тих, хто в тилу, можливість жити і трудитись у своїй країні. Дякуємо батькам, які виховали таких мужніх дітей — достойних захисників Батьківщини, а нині щохвилини в тривозі чекають бодай на найменшу звістку від сина чи доньки. Розділяємо страждання з родинами, які роз’єднані війною. 

Україна пишається своїми незламними героями-захисниками. Українська армія – це щит та захист, опора та надія, національна честь і гідність українців. Хай Господь благословить кожного, хто нині зі зброєю в руках виборює світле майбуття України. 

Дорогі наші захисники - військовослужбовці Збройних сил України! Сьогодні ми підносимо особливі молитви за вас і бажаємо вам міцності духу, сили та незламності перед труднощами. Нехай жодні ворожі підступи не зможуть зламати вашої віри в Бога, впевненості у перемозі та надії на щасливе майбуття. Любов до Бога та ближнього, до своєї Батьківщини нехай буде вашим щоденним дороговказом у справі захисту рідної землі від лютого ворога та боротьбі за Богом благословенний мир!

Теги: ЗСУ, Збройні Сили, Збройні Сили України,Україна,День Збройних сил України,Архієпископ Баришівський Віктор (Коцаба),Архієпископ Баришівський Віктор Коцаба,Архієпископ Баришівський ,Архієпископ Баришівський Коцаба,Архієпископ Віктор Коцаба,Архієпископ Коцаба,Віктор Коцаба,Коцаба,Архієпископ ,Баришівський Віктор Коцаба,Баришівський Коцаба,Українська Православна Церква,УПЦ,Українська православна церква (УПЦ),Митрополит Онуфрій,Онуфрій,Предстоятель Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій
Автор: wikibazacom