Хліб, молоко, сіль: росія масово друкує продуктові талони (відео)

Хліб, молоко, сіль: росія масово друкує продуктові талони (відео)
298444 ПЕРЕГЛЯДІВ

Назад в СРСР. Ймовірно за таким девізом продовжують жити росіяни. Бо влада країни замовила у типографій величезні партії надрукованих продуктових талонів.

Зокрема, у Тульській області розпочали друк продовольчих талонів на молоко, м’ясо, сіль та рибу. Про це свідчить відео, яке розмістив російський Telegram-канал Двач.

Судячи із запису, талони друкуються чималими партіями.

Інформацію про подібне замовлення в одній із тульських друкарень дає і місцеве видання "Тульские новости".

"Міністерством промисловості та торгівлі Тульської області проводиться робота з актуалізації документів постачання населення продовольчими та непродовольчими товарами. Така робота передбачена чинним законодавством і є плановою", - зазначає видання.

До слова, що таку карткову систему з талонами вводять в умовах дефіциту, і ці талони встановлюють певні норми споживання продуктів на людину.

Український військовий журналіст Андрій Цаплієнко з цього приводу висловився так: 

"Насправді, думаю, варіантів два. Або росіяни готуються до серйозної кризи в себе в країні. Або проводять чергову інформаційно-психологічну операцію з метою налякати нас потужним наступом збоку Білорусі", – написав Цаплієнко на сторінці у себе в Телеграмі.

 

Нагадаємо, на росії розгоряються мітинги мобілізованих, яким не виплачують раніше обіцяні гроші. Ці проблеми посилюють соціальну напругу в російському суспільстві.

stopcor.org

Теги: продуктові талони,росія, війна в Україні