Які музичні інструменти найпопоулярніші?

Які музичні інструменти найпопоулярніші?
64543 ПЕРЕГЛЯДІВ

У світі нараховується декілька сотень різноманітних інструментів. Одні з них знайомі кожній людині, незалежно від музичної освіти. Інші – більш локальні, тісно пов'язані з культурною складовою. Проте серед всього різноманіття близько десяти інструментів формують топовий список. За роки існування у них сформувалася конкретна репутація і прихильність слухачів, а деякі музичні інструменти стали фундаментом для зародження нових музичних стилів. 

Відверті фаворити серед музичних інструментів

Фортепіано можна справедливо назвати найважливішим інструментом у всій музичній культурі. Академічна, авангардна, джазова і естрадна сфера не можуть обійтись без його звучання. Практично всі музиканти на етапі навчання опановують даний інструмент. Піаніно вкрай важливе для аранжувальників, композиторів, хористів та викладачів вокалу.

Другим лідером варто назвати гітару. Це неформальний лідер у світі музики, завдяки якому на світ з'явилося цілий ряд музичних жанрів. Фанатів гітари можна розділити на два табори:

  • класична гітара – перший інструмент для фламенко, класичної музики та народних мотивів;
  • електрогітара – новаторський інструмент з величезною кількістю можливих звукових відтінків;
  • басові гітари – своїм характерним, глибоким звучанням задають ритмічний малюнок композиції.

В топ варто обов'язково додати скрипку. Її можна сміливо назвати королевою академічної музики. Скрипка залишається основою в академічних оркестрах, інструментальних ансамблях та інших колективах. Починаючи з 17 століття, коли цей інструмент вийшов в широкі маси, її звучання залишається таким же пізнаваним і мелодійним. В умілих руках скрипка задає настрій всій композиції. 

Інші популярні інструменти 

В цю категорію варто віднести барабани. Зі сплеском популярності рокової музики ударна установка стала мега популярною серед молоді та фанатів драйвового звучання. Барабани не варто недооцінювати – цей інструмент вимагає від музиканта високого контролю, навичок і відчуття темпу. Ударна установка сповнена технічних «фішок», які можуть вигідно підкреслити музичний твір. 

В digital-епоху доцільно згадати і про електронні інструменти. Більшість з них не мають фізичних аналогів. Цим вони яскраво відрізняються від класичних музичних інструментів. Наприклад, електронне піаніно (синтезатор) здатне генерувати тисячі звуків. Водночас інструмент створює нові, абсолютно цифрові звучання, які не мають аналогів.

Теги: інструменти,Музика,Музичні інструменти,Україна,Фортепіано,Гітара,Класична музика,класична гітара,електрогітара,басові гітари,Скрипка ,Барабани ,електронне піаніно ,синтезатор,піаніно
Автор: wikibazacom