Аеродром "Енгельс" у Саратові знаходиться у стані підвищеної бойової готовності: атака неминуча - супутникові знімки

Аеродром "Енгельс" у Саратові знаходиться у стані підвищеної бойової готовності: атака неминуча - супутникові знімки
317006 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росіяни активно готують авіацію для чергової атаки по території України. Поточні супутникові знімки показують незвичайний рух у ключовому російському військовому аеропорту. Експерти бачать Енгельс-2 у підвищеній бойовій готовності — і попереджають про нову важку повітряну атаку на Україну.

Про це повідомляє видання Spiegel.

Аеродром ''Енгельс'' у Саратові перебуває у стані підвищеної бойової готовності: атака неминуча

Супутникові знімки компаній Maxar Technologies та Planet Labs від 28 листопада показують, що на російській стороні підвищується активність авіації. На них видно, як майже два десятки далеких бомбардувальників Ту-95 та Ту-160, мабуть, готуються до чергової атаки на російському військовому аеродромі Енгельс-2 під Саратовом.

"Активність на базі надзвичайно висока", – підтверджує незалежний військовий аналітик Арда Мевлютоглу.

Як повідомив аналітик, наземний персонал явно дуже активний, поряд із далекими бомбардувальниками стоять заправники з пальним, видно численні великі ящики з боєприпасами, транспортними засобами та ремонтними матеріалами.

"Також цікаво, що на злітній смузі припарковано багато великих вантажних літаків, що вказує на недавнє велике постачання на базу, можливо, крилатих ракет", – каже Мевлютоглу.

Конрад Музика, військовий експерт Rochan Consulting, також бачить базу у підвищеній бойовій готовності.

"На землі багато руху, багато літаків обслуговуються і, мабуть, готуються до нових місій. Ви також бачите візки, які можуть бути використані для перевезення крилатих ракет Ч-55 або Ч-101", – підтверджує Музика.

stopcor.org

Теги: Аеродром Енгельс,російська авіація, війна в Україні,росіяни