ДБР розслідує співпрацю олігарха Жеваго з росіянами

ДБР розслідує співпрацю олігарха Жеваго з росіянами
307580 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державне бюро розслідувань провело обшуки на підприємствах корпорації «Артеріум», які належать українському олігарху та екс-нардепу Костянтину Жеваго з метою перевірки його причетності до співпраці з Росією.

Перевіряється можлива причетність Жеваго та інших підконтрольних йому осіб до колабораційної діяльності, перевіряється інформація щодо роботи його підприємств на користь РФ.

Слідчі дії проводяться також у осіб, які займаються веденням бізнесу в Україні від імені Жеваго. Слідчі переконані: існує стійкий взаємний фінансово-господарський зв’язок між Жеваго та цими підприємствами.

Крім зазначеної справи, Жеваго фігурує у кримінальному провадженні щодо ухилення його гірничо-збагачувальних комбінатів від сплати податків на суму 10 млрд гривень.

Про те, що «Артеріум» міг продовжувати постачання до РФ після початку широкомасштабної агресії проти України у квітні писали російські ЗМІ.

Сама компанія заявила , що з 24 лютого не здійснював відвантаження препаратів до Росії. Проте заява була зроблена лише після початку обшуків у листопаді цього року.

Жеваго зараз знаходиться за межами України, а його яхта зі спірною назвою Z засвітилася у журналістському розслідуванні «Батальйон Монако.»

На офіційному сайті корпорації «Артеріум» обурена фактом проникнення у четвер, 24 листопада, співробітниками Державного Бюро Розслідувань (ДБР) на територію офісу АТ «Київмедпрепарат» і фармацевтичної компанії «Артеріум». Без будь-яких процесуальних документів ДБР провело обшуки підприємств. Причиною обшуків, яку озвучили працівники ДБР, є начебто причетність компанії до колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК).

Такі приводи й обвинувачення є неприпустимими, безпідставними та такими, що наносять суттєву шкоду іміджу та діловій репутації компанії – одного з лідерів фармацевтичного ринку України. Сумніви викликає також і законність дій ДБР щодо розслідування злочинів, що передбачають відповідальність за вказаною статтею КК України, оскільки Закон України про Державне Бюро Розслідувань відносить до компетенцій та повноважень ДБР розслідування корупційних злочинів органів державної влади.

368.media

Теги: Артеріум,корпорація Артеріум,Константин Жеваго,Жеваго ,ДБР ,Державне бюро розслідувань