Поліграфкомбінат «Україна» замовив аркушів для бланків на 163 млн гривень

Поліграфкомбінат «Україна» замовив аркушів для бланків на 163 млн гривень
268186 ПЕРЕГЛЯДІВ

ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» опублікував звіт про укладений договір з ТОВ «Поллі-сервіс» про закупівлю 90 тис. аркушів для виготовлення бланків документів. Про це редакції 368.media стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

Зазначимо, звіт про укладений договір на суму 163,83 млн гривень опублікували 21 листопада. При цьому, згідно умов договору усю продукцію компанія-підрядник поставить до 31 грудня 2023 року. Належить компанія ТОВ «Поллі-сервіс» зі статутним капіталом лише 20,5 тис. гривень киянці Наталії Кочубей та ТОВ «Інноваційно-індустріальна група», котра належить Ірині Обиденко.

ТОВ «Поллі-сервіс» є фактично підрядником-монополістом, котрий уже уклав договорів з поліграф комбінатом «Україна» на суму 6,3 млрд гривень. Отримувати підряди компанія почала після призначення у серпні 2021 року директором «Поліграфкомбінату «Україна» Тетяни Бондаренко. Як раніше повідомляли ЗМІ, вона є подругою колишньої директорки «ЄДАПСу» та нинішньої співвласниці «Поллі-сервісу» Ірини Обиденко.

За інформацією «Економічної правди», кандидатуру Бондаренко лобіював Сидоренко.

За допомогою Бондаренко компанія Сидоренка стала переможцем на поставку обладнання з персоналізації М-601. Дві такі системи було поставлено в Україну раніше «Поллі-Сервіс», а потім продано МВС України за ціною, завищеною в три рази (4 млн доларів).

Співрозмовник на поліграфкомбінаті

За часів Кучми-Ющенка-Януковича консорціум ЄДАПС монополізував виготовлення акцизних марок на алкоголь і тютюн, водійських посвідчень, паспортів українців та інших документів. При цьому голова консультативної ради консорціуму ЄДАПС Юрій Сидоренко володів патентами на зовнішній вигляд біометричних закордонних паспортів українців та акцизних марок. Відтак на їх виготовлення встановлювались завищені ціни. З монополією ЄДАПСу було покінчено ще за часів Януковича наприкінці 2013 року. Обиденко керувала ЄДАПСом від заснування в 2004 році до припинення.

Директор «Іноваційно-індустріальної групи» Андрій Котул очолював ТОВ «ЄДАПС-Принт». Кочубей була віце-президенткою консорціуму «ЄДАПС». Таріям, Обиденко та Войтович стали співвласниками «Іноваційно-індустріальної групи» у 2017 році. Вони замінили у якості бенефіціарів фірми Юрія Сидоренка, давно відомого як керівник ЄДАПСу. За даними Михайла Бродського, патенти IIG записані на Сидоренка.

368.media

Теги: Поліграфічний комбінат Україна,Інноваційно-індустріальна група,Ірина Обиденко,ТОВ Поллі-сервіс,Андрій Котул,ЄДАПС-Принт