Контролює 6 обленерго: СБУ провела обшуки в енергетичній компанії з російськими власниками

Контролює 6 обленерго: СБУ провела обшуки в енергетичній компанії з російськими власниками
306506 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Служби безпеки спільно з ДБР організували обшуки в енергетичній компанії, кінцевими власниками якої є громадяни росії.

Водночас ці особи є фігурантами санкційних списків РНБО та підозрюються у створенні злочинної організації, яка шкодить державній безпеці України. Про це йдеться у повідомленні СБУ.

СБУ підтвердила обшуки у VS Energy

За даними слідства, компанія має в управлінні об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві.

Серед її власників:

  • колишній віцеспікер ради рф, власник футбольного клубу ЦСКА (Гінер);
  • колишній віцеспікер Держдуми Росії (Бабаков);
  • представник криміналітету РФ, так званий "злодій у законі" (Міша "Лужнецький" - Міхаіл Воєводін)

За інформацією СБУ, ці особи спільно з оборонним концерном рф беруть участь у розробці та виготовленні товарів військового призначення і фінансують цю діяльність. Таким чином створюють загрозу обороноздатності та економічній безпеці України.

Окрім частки на українському енергоринку вони володіють активами в анексованому Криму та на території росії. 

Нагадаємо, нещодавно суд арештував акції п’яти українських обленерго, виявилося їх контролює росія. Там 99,9% акцій належать російським олігархам і давнім соратникам путіна. Згодом з'ясувалося, що мова йде про енергетичну компанію VS Energy. Її власники є російські олігархи Гінер, Воєводін і Бабаков.

Згідно з матеріалами слідства, Бабаков, будучи депутатом путінської партії "Единая россия", впливав на вище керівництво України з 2001 по 2014 рік і лобіював інтереси злочинної групи для привласнення активів. Гінер фінансував групу, а Воєводін організовував "силовий супровід процесів заволодіння активами".

stopcor.org

Теги: СБУ, Служба Безпеки України,обленерго,Міхаіл Воєводін,VS Energy,Бабаков,Гінер