Окупанти активізують рух на Запорізькому напрямку: ключовий "хаб" – Мелітополь

Окупанти активізують рух на Запорізькому напрямку: ключовий "хаб" – Мелітополь
342821 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Мелітополі фіксують підвищену активність російських військ: нові сили продовжують прибувати у місто. Частина солдатів рушає далі – на Запорізький напрямок, а частину розміщують по промислових підприємствах міста.

Про це інформує регіональне інформаційне агентство "Мелітополь" із посиланням на фото і відео від місцевих мешканців.

"Ті, що залишаються, розселяються не лише по школах, а й по промислових підприємствах, гуртожитках вишів. Так, концентрацію БМП та іншої військової техніки місцеві жителі Мелітополя помітили на складах підприємств на Каховському шосе. Там же в офісних будинках поживають солдати", – зазначають журналісти.

Крім того, скупчення сотень одиниць живої сили противника зафіксували в офісних будівлях колишнього заводу "Рефма", а цехи підприємства окупанти перетворили на склад власних боєприпасів та техніки.

Утім, локації розташування "мобіків" не є таємницею для ЗСУ: днями в облаштовану ними базу на промислвоих площах "Рефми" стався "приліт". Позиції окупантів у Мелітопольському районі також регулярно накриваються вогнем.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог продовжує оборонятися. Зокрема, здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по позиціях Сил оборони та районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Времівка, Зелене Поле Донецької області та Ольгівське, Гуляйпільське та Чарівне на Запоріжжі.

Водночас, на думку незалежного військового аналітика Деф Мона (Def Mon), найближчим часом на цьому напрямку в якості пріоритетної задачі ворог розглядає повноцінне відновлення залізничного сполучення між Донецьком і півднем (Мелітополь, Херсонщина), тому найбільша активність фіксується в районі Волновахи. Мета росіян – максимально відсунути ЗСУ з позицій, зручних для вогневого контролю залізниці.

За даними оперативної мапи проєкту DeepState, станом на початок доби 25 листопада ситуація на Запорізькому відтинку фронту залишається без змін.

stopcor.org

Теги: Мелітополь, окупанти, війна в Україні,Запоріжжя