"Мобіки" з Підмосков'я збунтувались: нові деталі боїв під Макіївкою (відео)

"Мобіки" з Підмосков'я збунтувались: нові деталі боїв під Макіївкою (відео)
277302 ПЕРЕГЛЯДІВ

Два тижні на фронті і вже здаються. Кажуть їх кинули на передову, брали участь у битвах під Макіївкою, багато загинуло, їх кинуло командування і тепер вони просяться назад, додому.

Російські мобілізовані 7 листопада, 2022 року з Серпухова, що у Московській області влаштували бунт і заявили, що їх кинули у гарячу точку на фронт без озброєння та підготовки. Окупанти поскаржилися, що командування їх залишило та розповіли про втрати серед "мобіків". Все це записали на відео і виставили в соцмережі.

Наразі невідомо, на якій локації і де саме записано відео. Але на кадрах бачимо з півсотні російських військових. По центрі, окупант, який представився Володимиром Гуріним. Каже, що їх нібито вивезли з Серпухова у невідомому напрямку, а опинилися вони в Макіївці на Донеччині. При цьому "мобікам" дали із собою лише БК.

"Нас заздалегідь ввели в оману, не було жодного виду підготовки, тільки снаряди дали. Народ в жаху, ми не знаємо, яке наше основне завдання. Зараз завдання - вижити. Нас залишилося не так багато, нас пошпарило. Але ми не поранені, не вбиті і ми не в полоні. З нами повелися дуже погано. Комбат від нас відмовився", – сказав окупант.

Натомість, зі слів головреда Цензор.НЕТ Юрія Бутусова, слова окупанта можна розцінювати, як нові подробиці бою за село Макіївка, де група російських солдатів порушила правила здачі в полон.

"Розповідає Володимир Гурін та його товариші, з батальйону №1823, сформованого у місті Серпухов Московської області. У Серпухові базується 15-й гвардійський мотострілецький полк 2-ї Таманської дивізії. Комбат - підполковник Тесля, позивний Точка" – цитує видання Цензор.НЕТ Юрія Бутусова.

Ба більше, зі слів Бутусова, сьогодні залишки розбитого батальйону, які власне й записали відео, розміщені у триповерховій будівлі у селі Бараниківка, Сватівського району, Луганської області. Це за 10-15 км від фронту.

Нагадаємо, в офісі Генерального прокурора України повідомили про початок провадження за фактом порушення норм міжнародного гуманітарного права російськими військовими під час здачі в полон. Йдеться про інцидент, який стався в селі Макіївка на Луганщині в середині листопада. Тоді під час здачі в полон один із російських військових відкрив вогонь по військових ЗСУ. Судячи з оприлюднених в соцмережах матеріалів, один з українських бійців отримав важке поранення. Групу росіян та стрільця було ліквідовано.

Кримінальну справу відкрили за результатами моніторингу медіа. Такі дії забороняються міжнародним гуманітарним правом.

До слова, лише нещодавно українські військові журналісти змогли побувати у Макіївці і відзняти жахливі кадри зруйнованого вщент села. Росіяни зрівняли Макіївку із землею, немає одної вцілілої будівлі, по всюди тіла російських солдатів, яких російська армія так і не збирається забирати.

stopcor.org

Теги: мобіки,Макіївка, війна в Україні, окупанти,Російські мобілізовані