Ексдепутата з Хмельницького Миколу Харкавого, засудженого за шахрайство, мобілізували до армії

Ексдепутата з Хмельницького Миколу Харкавого, засудженого за шахрайство, мобілізували до армії
270589 ПЕРЕГЛЯДІВ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду через мобілізацію призупинила розгляд справи колишнього депутата Хмельницької обласної ради Миколу Харкавого, якого визнали винуватим у шахрайстві і засудили до семи років позбавлення волі. Таке рішення ухвалила колегія суддів.

Судове провадження у справі за апеляційними скаргами: захисників на вирок від 21 січня в кримінальному провадженні №52017000000000320 від 13 травня 2017 року зупинити до звільнення  Харкавого  з військової служби.

Водночас судді продовжили строк дії обов’язків, покладених на Харкавого, до 19 січня. Він зобов’язаний: не відлучатись за межі України без дозволу суду; залишити на зберіганні закордонні паспорти, а також повідомляти прокурора та суд про зміну місця свого проживання та/або перебування, та/або місця роботи.

Раніше ВАКС визнав ексдепутата Харкавого винуватим і засудив його до семи років позбавлення волі. Нагадаємо, за версією обвинувачення, Харкавий вчинив підбурювання до закінченого замаху на пропозицію і надання неправомірної вигоди службовій особі, а саме директору комунального закладу освіти, у розмірі 50 тис. доларів. Як вважає слідство, депутат пообіцяв сприяти поновленню контракту з цим директором та фінансуванню капітальних видатків закладу освіти в розмірі понад 20 млн грн, зокрема задля будівництва спортивної зали.

368.media

Теги: Микола Харкавий, шахрайство, Мобілізація,армія