Інститут вивчення війни: У російському інфопросторі побільшало критиків армії рф, Кремль "закручує гайки"

Інститут вивчення війни: У російському інфопросторі побільшало критиків армії рф, Кремль "закручує гайки"
331634 ПЕРЕГЛЯДІВ

У росії з кожним днем більшає кількість критиків армії рф серед звичайних громадян і так званих "військовий блогерів". Через це Кремль змушений "закрутити гайки".

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що у рф через провали у війні проти України більшає кількість критиків російської армії. Через це уряд посилює контроль за російським інформаційним простором.

До кінця 2022 року держдума рф повинна розглянути законопроєкт, який регулює онлайн-алгоритми "рекомендаторів", що дозволить уряду вимикати певні алгоритми. Під дію цього законопроєкту попадуть соціальні мережі, онлайн-кінотеатри, пошукові системи і інтернет-магазини. Також цей законопроєкт вимагає дати уряду можливість блокувати певних користувачів на цих сайтах. Кремль намагався видати це так, що ніби цей закон розроблявся ще в жовтні 2021 року, але російські "військові блогери" почали критикувати цю ініціативу.

Також 4 листопада ФСБ підписала наказ про затвердження переліку видів військової та військово-технічної діяльності, надходження яких до іноземних джерел може бути використано проти безпеки самої російської федерації.

"Указ по суті кодифікує види інформації, що стосується російських військових операцій, яку ФСБ вважає загрозою безпеці Росії, та яка технічно не відноситься до офіційної державної таємниці, і містить широкий перелік положень, що стосуються інформаційного висвітлення війни, таких як "інформація про оцінку та прогнози розвитку військово-політичної, стратегічної (оперативної) обстановки" та "відомості про дотримання законності та морально-психологічний клімат" російських військ", - розповідають в ISW.

Аналітики вважають, що цим указом ФСБ намагаються обмежити "військових блогерів" та інші ЗМІ, які часто обговорюють і критикують російську армію.

Нагадаємо, 21 листопада стало відом про потужні оборонні укріплення, які зводить армія рф на Арабатській стрілці. Також окупанти використовують цей шлях як альтернативу для постачання військової техніки на лінію фронту.

stopcor.org

Теги: Інститут вивчення війни,ISW,армія рф,росія,Кремль, війна в Україні